OPOSICIÓ MASSIVA

Desallotjats a la força de l'Ajuntament de Salamanca els veïns contraris a l'alça de taxes

1
Es llegeix en minuts
EFE / SALAMANCA

L'Ajuntament de Salamanca ha aprovat avui, en un ple en què la Policia Local ha desallotjat els veïns arrossegant-los fora del consistori, la pujada d'impostos anunciada, que ha causat tres multitudinàries manifestacions veïnals.

L'Ajuntament de Salamanca ha aparegut encerclat de tanques i amb un fort dispositiu policial per contenir el centenar de veïns que volien assistir al ple municipal ordinari, en què s'anaven a aprovar els augments de taxes, que en el cas de l'impost de Béns i Immobles és un 16,67% i en les escombraries un 34,80%.

El PSOE abandona el ple

Inicialment els agents han impedit l'accés al ple municipal als veïns, però davant les reiterades peticions del PSOE perquè es consentís la seva entrada a un "acte públic", l'alcalde ha accedit a les demandes i a penes una vintena de ciutadans han entrat al saló de plens amb les mans enlaire i en silenci.

Després de la intervenció del portaveu socialista, Fernando Pablos (PP), els veïns han començat a cridar per dir que al saló de plens hi entraven més persones i per demanar que se'ls tractés "com a persones, no com a animals". Altres s'han dirigit a l'alcalde, Jualián Lanzarote, a qui han dit: "vostè no és ningú". Al mateix temps, li han demanat que "rectifiqui, per favor, que és de savis".

Davant aquests crits, l'alcalde ha ordenat desallotjar els veïns, i davant d'això els representants socialistes han decidit abandonar el saló de plens.

Ciutadans estirats a terra

Notícies relacionades

No obstant, els veïns s'han estirat a terra i han entrellaçat els braços per evitar el desallotjament, així mateix han demanat als socialistes que es quedessin al ple per votar en contra de la pujada d'impostos. Minuts després, la policia ha iniciat el desallotjament arrossegant cap al carrer els ciutadans.

Després d'aquestes interrupcions, el PP, que té majoria absoluta, ha procedit a aprovar sis taxes municipals que es modifiquen per a l'any que ve i que pateixen increments d'entre el 13,74% de la depuració d'aigües i el 34,80% de les escombraries.