EN DEJUNI DES D'AHIR

La meitat dels condemnats per l'11-M inicien una vaga de fam com a protesta per la sentència

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

10 dels 21 condemnats en la sentència pels atemptats de l'11-M han començat a la presó una vaga de fam com a protesta per les penes imposades pel tribunal, ja que les consideren desproporcionades, segons han informat fonts penitenciàries.

Alguns dels presos van començar el dejuni ahir al matí, altres a mig matí i una tercera part el va iniciar a la nit. Sis dels condemnats són reclusos de la presó d'Alacant-2 (Villena), i els altres quatre compleixen condemna en diversos centres penitenciaris de Madrid.

Fonts d'Institucions Penitenciàries han explicat que es tracta d'una mesura freqüent de pressió entre el col·lectiu de reclusos, i han recordat que alguns d'aquests presos ja van estar en vaga durant el judici.

Seguiment dels serveis mèdics

Als presos se'ls està donant el tractament habitual en aquests casos, i estan sent supervisats pels metges que segueixen la seva evolució.

Notícies relacionades

Els condemnats que han iniciat la vaga de fam i que es troben a la presó de Villena són Otman al-Gnaui (condemnat a 42.924 anys), Jamal Zugam (a 42.922), Hassan al-Haski (a 15), Iussef Belhaj, Fuad al-Morabit i Mohanad Almala Dabas (tots tres condemnats a 12 anys).

Els altres quatre presos són: Raixid Aglif, condemnat a 18 anys de presó i pres a la presó madrilenya d'Alcalá Meco, on també es troba Bassel Ghaliun, condemnat a 12 anys; Mohammad Larbi ben Sellam, intern de la presó d'Aranjuez i condemnat a 12 anys, i Abdul-Majid Buixar, que compleix els 18 de presó que li han imposat a la presó de Valdemoro.

Temes:

Vaga de fam