CINC AGENTS FERITS I NOU DETINGUTS

L'Ertzaintza carrega contra els participants en la manifestació prohibida pel Govern basc

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / SANT SEBASTIÀ

Cinc ertzaines han resultat ferits aquesta tarda a Sant Sebastià, on s'han registrat incidents després que l'Ertzaintza impedís la manifestació convocada pel Moviment Pro Amnistia a favor dels presos d'ETA, que estava prohibida pel departament d'Interior. A més, durant els altercats han estat detingudes nou persones, entre elles, el portaveu d'Askatasuna, Juan Mari Olano.

Segons ha informat el departament d'Interior, un ertzaina ha resultat ferit al coll, amb diversos talls sagnants que han estat provocats, segons sembla, pel llançament d'una ampolla. Quatre ertzaines més també han resultat ferits amb diverses contusions.

Altercats i càrregues policials

Dues ambulàncies medicalitzades d'Osakidetza s'han desplaçat fins a la plaça Zuloaga de Sant Sebastià per atendre els agents lesionats, mentre una tercera ambulància de la DYA ha traslladat a un centre sanitari a l'ertzaina que presentava talls al coll.

Mentrestant, a dos quarts de cinc de la tarda tocats, a la part vella de la capital donostiarra, als carrers 31 d'agost i Juan de Bilbao, continuaven els altercats i les càrregues policials, que han començat pels volts de tres quarts de dues de la tarda, quan grups de persones s'han concentrat al Boulevard donostiarra per donar inici a la marxa prohibida per Interior.

Juan Mari Olano, entre els detinguts

En aquell moment, els caps de l'Ertzaintza presents al lloc han recordat els assistents la prohibició de l'acte i els han obligat a abandonar la zona. No obstant, els manifestants han carregat contra el cordó policial, cosa que ha provocat la intervenció dels ertzaines per dissoldre'ls i la consegüent detenció de sis persones, entre elles, el dirigent d'Askatasuna Juan Mari Olano.

Notícies relacionades

En el transcurs dels enfrontaments entre l'Ertzaintza i els manifestants, dues persones de 25 i 38 anys d'edat han resultat ferides, amb cops al maluc i al cap, i han hagut de ser traslladades a l'Hospital Donostia, segons ha informat la DYA.

El departament d'Interior va emetra una resolució dimarts passat prohibint la manifestació prevista per avui a Sant Sebastià en previsió d'incidents d'ordre públic. Un nou intent de convocatòria fet posteriorment també va ser rebutjat per Interior, al considerar que constituïa una mera continuació de la que ja havia estat prohibida.

Temes:

Ertzaintza