A MUTRIKU

Una patrulla de l'Ertzaintza, atacada amb còctels incendiaris

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Un cotxe patrulla de l'Ertzaintza en què anaven dos agents va ser atacat divendres a la nit per un grup de desconeguts a Mutriku (Guipúscoa). Els agressors van llançar diversos artefactes incendiaris contra el vehicle des d'un pas de vianants elevat, però no van aconseguir fer impacte en el seu objectiu i els còctels es van estavellar contra el terra.

Aquest és el primer atac organitzat contra agents de l'Ertzaintza des del final de la treva d'ETA, i també la primera agressió contra persones, encara que en les últimes hores s'han multiplicat els atemptats contra caixers i edificis.

L'últim detingut per actes dekale borroka, Alberto Gómez González, arrestat divendres a Barakaldo (Biscaia), va ingressar ahir a la presó madrilenya de Soto del Real després de comparèixer davant l'Audiència Nacional. L'Ertzaintza el relaciona amb l'atac a les dependències de la Policia Municipal de Barakaldo el 2004, quan diversos individus van llançar un artefacte explosiu, pintura i altres objectes contra la comissaria. També se li imputa la participació en la destrucció de dos caixers automàtics.

El rebrot de lakale borrokatambé ha provocat que se succeeixin les reivindicacions. Un comunicant anò- nim va assumir els sabotatges comesos dilluns a Amorebieta i va assegurar que l'objectiu era rendir un homenatge "als militantsabertzalesque han donat la seva vida per una Euskal Herria socialista". En una trucada al diariabertzale Gara, aquesta persona va assumir les destrosses causades arran de la prohibició de la marxa en record a l'etarra mort Sabin Euba,Pelopintxo. El comunicant es va acomiadar amb una frase en honor a aquest integrant d'ETA.

A més de la reactivació de lakale borroka, l'esquerraabertzalecontinua amb les seves mobilitzacions gairebé diàries aprofitant les festes de les capitals basques. Una nova manifestació va recórrer ahir Sant Sebastià, mentre una forta presència de l'Ertzaintza custodiava els tot just 300 participants que reclamaven l'amnistia dels presos d'ETA.

Notícies relacionades

EL PSE, CONTRA IBARRETXE

El secretari dels socialistes guipuscoans, Miguel Buen, va accentuar les crítiques del seu partit contra ellehendakari, Juan José Ibarretxe. Buen el va acusar de "vendre fum", en referència a la seva promesa que hi hauria "grans canvis polítics en els pròxims quatre anys", i li va assegurar que l'únic "canvi" arribarà de la mà de la victòria del PSE en les pròximes eleccions basques.

Temes:

Ertzaintza