NO S'HAN PRODUÏT INCIDENTS

L'Ertzaintza impedeix l'homenatge a tres etarres a Sant Sebastià, en què han assistit 200 persones

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SANT SEBASTIÀ

Agents de l'Ertzaintza han impedit la celebració de l'acte d'homenatge a membres d'ETA previst per a les sis d'aquesta tarda al barri donostiarra de Morlans i al qual han assistit al voltant de dos centenars de persones, malgrat que l'acte ha estat desconvocat uns minuts abans, segons ha informat el Departament d'Interior.

La prohibició de la convocatòria va ser comunicada ahir a la persona convocant, la qual --"com en ocasions anteriors similars"-- ha procedit a desconvocar-la legalment minuts abans de l'hora prevista d'inici.

No obstant, poc abans de les sis de la tarda, més de dos centenars de persones, acompanyades d'un vehicle amb megafonia, han intentat acostar-se al lloc previst per al començament de l'acte, cosa que ha impedit el dispositiu de l'Ertzaintza.

Fotografies retirades per l'Ertzaintza

Notícies relacionades

Després d'identificar diverses de les persones que s'han acostat al cordó policial i comunicar-los la prohibició de l'acte, se'ls ha advertit que, en uns minuts, havien de desallotjar "completament" el lloc.

Així mateix, diverses persones han intentat col·locar unes fotografies dels membres d'ETA morts que havien de ser homenatjats, cosa que han impedit elsertzaines, que les han retirat. Després de les advertències de l'Ertzaintza, les persones que hi havi concentrades han començat a abandonar la zona.