GUERRA DE BANDERES

Un jutge demana a l'Ertzaintza que vigili l'acte d'homenatge a la 'ikurriña' i que impedeixi actes delictius

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha demanat avui a l'Ertzaintza que es mantingui vigilant durant la concentració convocada per demà a Sant Sebastià en favor de laikurriñai contra la bandera espanyola i que "impedeixi" qualsevol acte que pugui ser delictiu.

El jutge, com així consta en un escrit al qual ha tingut accés Efe, ha sol·licitat també, igualment a instàncies de la Fiscalia, que la policia autonòmica basca l'informi de l'existència d'indicis, si n'hi hagués, que l'organització o el desenvolupament d'aquest acte pogués estar impulsat o dirigit per ETA o pogués ser utilitzat per "elements afins" a la banda terrorista.

Si fos així, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número quatre de l'Audiència Nacional, que es troba aquesta setmana de guàrdia, podria prohibir que se celebrés la concentració.

Davant l'Ajuntament donostiarra

Aquesta ha estat convocada per demà al migdia davant l'Ajuntament donostiarra amb motiu de les festes de la Semana Grande per un grup de ciutadans sota el lemaLa solució és a les nostres mans. ¡Ikurriña sí, espanyola no!.

Notícies relacionades

Fonts jurídiques han explicat que els "ultratges" als símbols de l'Estat no són competència de l'Audiència Nacional, sinó del jutjat on es cometin.

Per tant, aquest tribunal només podria actuar si en el transcurs de l'acte es produís un delicte d'enaltiment del terrorisme o estigués convocat per persones vinculades a l'entorn d'ETA o Batasuna, una organització que va ser declarada il·legal pel Tribunal Suprem el 17 de març de 2003.

Temes:

Ertzaintza