30è ANIVERSARI DEL MINISTERI DE DEFENSA

El Rei recorda el ''cruel i covard assassinat'' de Miguel Ángel Blanco

Joan Carles homenatja les víctimes militars i civils de l'''execrable barbàrie terrorista''

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El Rei Joan Carles ha recordat les víctimes militars i civils de l'"execrable barbàrie terrorista", en especial el regidor del PP Miguel Ángel Blanco, mort avui fa 10 anys en un "molt cruel i covard assassinat" d'ETA.

El Rei, acompanyat pel príncep d'Astúries, ha presidit els actes commemoratius de caràcter militar del 30è aniversari de la creació del Ministeri de Defensa, un període en què les Forces Armades han experimentat una profunda modernització i han comptat amb el reconeixement social.

Joan Carles creu que no s'han d'oblidar els militars i els civils que "han estat víctimes de l'execrable barbàrie terrorista, en especial avui", desè aniversari del "molt cruel i covard assassinat" de Miguel Ángel Blanco. Amb uniforme de cap suprem dels Exèrcits, el Rei també ha rendit homenatge als militars morts en les últimes dècades en diferents missions i ha expressat la seva "solidaritat" amb les seves famílies.

"Sincer tribut" d'Alonso

El Monarca ha transmès la seva "gratitud" i el seu "reconeixement" a "la gran família militar per la seva lleialtat, alt esperit de sacrifici, entrega personal, afany de superació i molt lloable eficàcia demostrats [...]". Al llarg dels últims 30 anys, ha apuntat el Rei, les "Forces Armades han aconseguit un merescut reconeixement de la societat espanyola" i "han elevat el seu prestigi internacional".

En aquest període, s'ha aconseguit la professionalització dels exèrcits, la plena integració d'Espanya en la seguretat col·lectiva i una "activa" participació en missions de pau a l'exterior, a més de la incorporació de la dona.

Notícies relacionades

Per la seva part, el ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha coincidit amb el Rei a rendir homenatge a les víctimes de la "barbàrie terrorista" quan avui es compleixen 10 anys del "salvatge assassinat" de Miguel Ángel Blanco, i ha rendit "un sincer tribut" a la seva memòria.

A aquest acte hi han assistit set dels nou exministres --Albert Oliart, Narcís Serra, Julián García Vargas, Gustavo Suárez Pertierra, Eduardo Serra, Federico Trillo i José Bono--, la filla de Manuel Gutiérrez Mellado, el primer de la democràcia; la viuda d'Agustín Rodríguez Sahagún, així com la cúpula militar en ple, encapçalada pel Cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Félix Sanz Roldán.