TORNADA A LA PRESÓ

De Juana deixa de menjar sense declarar-se en vaga de fam

1
Es llegeix en minuts
P. M. / MADRID

Iñaki de Juana Chaos hi ha tornat. El pres no ha tastat el menú des que va ingressar a la madrilenya presó d'Aranjuez, dimecres a la tarda. A diferència de les vagues de fam anteriors, l'etarra ni tan sols ha comunicat oficialment a la Direcció General d'Institucions Penitenciàries la seva decisió de deixar de menjar. De Juana tampoc permet que el reconegui el personal sanitari de la presó.

El pres, que compleix una condemna de tres anys per amenaces, va reingressar a la presó dimecres a la tarda, després d'estar hospitalitzat a Sant Sebastià els últims tres mesos. Institucions Penitenciàries va decidir traslladar-lo a una presó de Madrid a penes 24 hores després que ETA declarés oficialment trencat l'alto el foc.

Notícies relacionades

L'advocat del pres, Álvaro Reizabal, no va confirmar la notícia, però la va considerar "coherent" amb el que el seu representat li havia anunciat, en el sentit que es negaria a menjar si l'obligaven a tornar a la presó o a complir els 14 mesos que li queden de condemna al seu domicili controlat per una polsera electrònica.

De Juana va arribar a la presó d'Aranjuez dimecres a un quart de set de la tarda. Des d'aquell moment va rebutjar el sopar d'aquell dia i tots els àpats que li van oferir ahir. Tot i estar ingressat a la infermeria del centre penitenciari, també s'ha negat a rebre assistència sanitària.

Temes:

Vaga de fam