Ple del Parlament

CiU carrega contra Maragall i fa que rectifiqui sobre les famílies nombroses

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Ahir no va ser una bona jornada parlamentària per a Ernest Maragall. Al matí, en roda de premsa, el portaveu de CiU, Felip Puig, va acusar el conseller d'Educació de ser "el cavall de Troia del nacionalisme espanyol" al Govern de la Generalitat per "no defensar el model d'immersió lingüística" català a les escoles. A la tarda, en la sessió de control al Govern, la diputada de CiU Irene Rigau, que fa setmanes que fiscalitza el conseller precisament per la polèmica de la tercera hora de castellà, el va atrapar en fals al criticar-li el projecte de decret d'admissió d'alumnes.

Notícies relacionades

En un duel dialèctic que va acabar amb el vicepresident del Parlament tancant el micròfon al conseller per passar-se de temps, Rigau va arrencar a Maragall la rectificació de la seva idea inicial de no primar les famílies nombroses en la puntuació per escollir escola. "El 100% de les famílies nombroses tindran plaça", va exclamar al final Ernest Maragall.

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va manifestar ahir la seva "profunda preocupació per les conseqüències negatives" que pot tenir per al català l'aplicació del decret d'ensenyances mínimes.