VIATGE A DAKAR

Zapatero estreny la col·laboració amb el Senegal contra la immigració il·legal

1
Es llegeix en minuts

El cap del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president del Senegal, Abdoulaye Wade, han rubricat avui el reforç de la col·laboració en la lluita contra la immigració il·legal sense fixar una quota concreta de senegalesos que puguin desplaçar-se en el futur a Espanya per treballar legalment.

Zapatero i Wade s'han reunit a Dakar i han presidit la firma de cinc acords i convenis bilaterals que incrementen la cooperació política i econòmica i estableixen les bases per col·laborar de forma més eficaç en l'eradicació de la immigració clandestina.

En la conferència de premsa conjunta, Zapatero ha subratllat que tots dos comparteixen la necessitat de reforçar les vies legals de l'emigració, i ha agraït la col·laboració "creixent i positiva" del Senegal en aquest àmbit.

"Els dos governs compartim una veritat, que només sota la legalitat és possible que un immigrant trobi el seu somni de prosperitat", ha afegit.

Els acords no concreten una quota

Notícies relacionades

Zapatero ha repassat els acords subscrits avui, en què s'inclouen diverses mesures contra la immigració il·legal, però no es concreta cap quota de senegalesos que puguin desplaçar-se en el futur a Espanya per treballar de forma legal. El president del Govern ha explicat que no hi ha cap previsió tancada perquè estarà en funció de la demanda de feina.

Preguntat per les estimacions de l'Executiu senegalès que en els pròxims dos anys fins a 2.000 joves d'aquest país puguin obtenir un contracte laboral a Espanya, Zapatero ha qualificat l'anunci de prematur.

Temes:

Senegal