Festa d’Hivern

Parets celebra el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’

La inscripció al concurs és gratuïta i hi poden participar totes les persones aficionades a la cuina, sense importar l’edat, la professió, l’oci o la nacionalitat

S’hauran de formalitzar fins al 19 de gener del 2023 a través del butlletí d’inscripció amb què s’entregarà a cada participant un paquet de 200 grams de mongetes paretanes

Parets celebra el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’

ayuntamiento de parets

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Parets del Vallès (Vallès Oriental) acollirà el primer ‘Concurs de cuina de la mongeta paretana’ el 21 de gener, de 12.30 a 13 h, en el marc de la XXV Calçotada popular de la Festa Major d’Hivern, al Casal de Cultura Can Butjosa, al carrer la Salut, 50.

L’objectiu principal del concurs és difondre la mongeta paretana a través de l’elaboració de plats que els participants cuinaran a casa i que portaran al Casal de Cultura Can Butjosa per participar en el concurs i per difondre les receptes. A més, durant la calçotada també s’inclourà una degustació de la mongeta paretana per a tots els assistents.

La inscripció al concurs és gratuïta i hi poden participar totes les persones aficionades a la cuina, sense importar l’edat, la professió, l’oci o la nacionalitat. D’altra banda, les inscripcions s’hauran de formalitzar fins al 19 de gener del 2023 a través del butlletí d’inscripció amb què s’entregarà a cada participant un paquet de 200 grams de mongetes paretanes per elaborar el plat.

Les butlletes es poden omplir en qualsevol dels següents serveis dins del seu horari: el Servei de Comerç, al carrer Major, 1; el Centre Cultural Can Rajoler, al carrer Travessera, 1; o al Casal de Cultura Can Butjosa, al carrer La Salut, 50.

Elaborat amb mongeta paretana

En aquest sentit, en el concurs no s’admetrà cap plat que no estigui elaborat amb mongeta paretana ni s’hagi formalitzat la inscripció prèviament i, a més del plat cuinat, s’ha de presentar un sobre que ha de portar escrit a fora únicament el nom del plat. A l’interior del sobre hi ha d’haver la recepta (ingredients i elaboració) i les dades personals del participant. L’organització del concurs disposarà els plats a les taules i identificarà cada plat amb la seva fitxa tècnica que entregarà l’organització en la qual caldrà escriure el nom del plat i els ingredients utilitzats.

Quant als premis, hi haurà el 1r premi i el 2n premi que obtindran cada un un reconeixement del concurs a més d’1 kg de mongetes Paretanes. Els guanyadors seran escollits pels criteris de valoració de l’elaboració del plat, la presentació, l’originalitat de la proposta i la incorporació d’altres productes de proximitat.

Notícies relacionades

El jurat del concurs està integrat per l’alcalde de Parets o la persona en qui delegui, la regidora de Turisme o persona en qui delegui i una cuinera professional, que serà Rosa Parera, de Can Parera. A més, la resolució del premi es donarà a conèixer el mateix dia, 21 de gener, just abans de l’inici de la Calçotada popular.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO