Política comarcal

El Consell Comarcal del Vallès Oriental aprova un pressupost continuista per al 2023

Durant el ple, l’entitat va aprovar els comptes estables i amb poc marge a l’hora de desenvolupar noves polítiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental aprova un pressupost continuista per al 2023
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental va aprovar el pressupost per a l’exercici del 2023. Aquest supera els 30,5 milions d’euros, cosa que implica una pujada de l’11,25% respecte a l’actual. Tot i així, asseguren que són uns pressupostos austers i continuistes a causa de la inflació i la crisi energètica.

El president del Consell, Emilio Cordero, va destacar la dificultat de la seva elaboració per culpa de la falta de finançament de la institució: «És un pressupost continuista, no permet desenvolupar noves polítiques i ens llança a treballar sense un horitzó clar». Assegura també que des de l’entitat han de reclamar respostes sobre que es vol fer amb els consells comarcals i «no es poden fer delegacions sense el finançament pertinent».

La falta de finançament per part dels organismes autonòmics deixa els consells comarcals en una situació complicada per elaborar pressupostos

Polítiques Socials i Igualtat tornen a ser l’àrea amb més pressupost amb 14,3 milions d’euros, un 47% del pressupost total. Aquesta secció també compta amb un dels creixements més grans respecte als pressupostos actuals. Desenvolupaments Locals cau un 53,3% a causa de la desaparició del programa Talents en potència.

Notícies relacionades

La falta d’implicació dels organismes autonòmics i estatals deixa els consells comarcals en una mala posició a l’hora de fomentar noves polítiques i impulsar iniciatives dins de l’àmbit local. Els pressupostos del 2023, en paraules de l’entitat, estan basats en l’austeritat, el control de la despesa pública, l’eficiència i l’eficàcia en la gestió de l’entitat i la dinamització social, cultural i econòmica de la comarca.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO