Cinquena i última fase

Parets finalitza la instal·lació de més de 12,5 quilòmetres de fibra òptica corporativa

La connexió permetrà interconnectar els equipaments i dotarà d’infraestructura per a les tecnologies ‘smart city’

Parets finalitza la instal·lació de més de 12,5 quilòmetres de fibra òptica corporativa

ayuntamiento de parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) ha finalitzat la cinquena fase de la instal·lació de fibra òptica de propietat municipal amb la connexió a la xarxa corporativa.

La regidora en Innovació, Gemma Garcia, destaca: «El nostre poble ja ha finalitzat la cinquena fase del projecte i ens estalviarà nombroses línies que teníem contractades amb diversos operadors de caràcter privat. Estem contents de la interconnexió que hem realitzat amb fibra òptica dels equipaments amb la xarxa municipal i els nous punts de connexió que tenim als espais públics, d’aquesta manera, se’ns obren nous camins estratègics per poder desenvolupar eines Smart City» .

Les obres executades han tingut fonamentalment dos objectius: d’una banda, la interconnexió de dotze equipaments més a la xarxa municipal i, de l’altra, la dotació de nous punts de connexió a l’espai públic per al desenvolupament d’estratègies de desenvolupament d’eines Smart City.

El desenvolupament de la xarxa de fibra òptica significa que s’estalvia a contractar línies amb operadors privats que, sumant tots els equipaments connectats, suposa un estalvi anual de més de 26.000 euros.

Pel que fa a la millora dels serveis, segons el consistori, aquesta instal·lació «permetrà la connexió dels diferents equipaments municipals de manera centralitzada, millorant-ne la velocitat d’accés, la qualitat, la seguretat i la disponibilitat òptima del programa necessari per a l’atenció a la ciutadania».

Notícies relacionades

El projecte s’ha completat en 10 anys i la cinquena i última fase ha sigut la més llarga, que va començar a desenvolupar-se el setembre del 2021. L’execució d’aquesta última fase ha sigut subvencionada per la Generalitat de Catalunya en un import de 151.267 euros, en el marc del pla únic d’obres i serveis de Catalunya per al període 2020-2024 (PUOSC).

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO