Infraestructura

Adif destina 55,6 milions d’euros al desdoblament de l’R3 entre Parets i la Garriga

El termini d’execució previst per a aquesta actuació és de 25 mesos

estacion-parets

estacion-parets

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través del Consell d’Administració d’Adif, ha aprovat l’adjudicació de 55,6 milions d’euros al tram que uneix Parets (Vallès Oriental) i la Garriga.

El desdoblament permetrà potenciar el servei de Rodalies, incrementar el servei entre Barcelona i la Garriga, absorbir un major nombre de circulacions i reduir els temps de viatge.

El termini d’execució previst per a aquesta actuació, finançada amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és de 25 mesos.

L’acció al detall

El desdoblament de la via es portarà a terme en un tram de 17,1 km, que passa pels termes municipals de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga.

Entre les actuacions destaca la rectificació del traçat per a l’execució d’una nova plataforma paral·lela a l’actual, sobre la qual es muntarà la nova via. Pel que fa a estructures, s’executaran 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 passos inferiors, així com 5.304,95 metres de murs.

Notícies relacionades

De manera paral·lela, es realitzaran nous drenatges transversals i obres civils de cunetes i col·lectors. Respecte al sistema d’electrificació, s’executaran noves fonamentacions, el muntatge de pals de catenària, l’estesa de 25.110 metres de fil de contacte i la instal·lació d’altres elements associats per electrificar la nova via.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO