Ple municipal

Parets aprova destinar locals comercials a vivenda protegida

La modificació, segons el consistori, ve donada per la «necessitat existent» al municipi

Parets aprova destinar locals comercials a vivenda protegida

Ayuntamiento de Parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parts (Vallès Oriental) va aprovar en el ple de dijous passat, 25 de novembre, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació per a la implantació de Vivenda Protegida en sòl urbà.

La modificació, segons el consistori, ve donada per la «necessitat existent» al municipi d’aconseguir reserves de vivenda protegida tant genèrica com específica. Una de les possibilitats proposades és fer-ho a través de designar locals comercials com a vivenda protegida.

L’objectiu de la modificació és poder destinar aquests locals comercials a vivenda protegida perquè «hi ha una gran quantitat de locals» i que els nous edificis puguin incrementar la densitat per destinar-ho a vivenda protegida.

Increment de la densitat

La modificació contempla dos apartats: l’increment de la densitat en zones plurifamiliars és a dir, solars on es puguin construir vivendes i locals, respectant un determinat sostre i unes determinades vivendes.

En el cas que les vivendes es vulguin destinar a vivenda protegida, es permet incrementar la densitat fins que surtin vivendes a partir de 70m² com a mínim.

Aquests dos apartats s’aplicaran en l’àmbit que està delimitat el mateix pla, una zona concreta a diferents barris del municipi.

«La necessitat que hi ha»

La regidora d’Urbanisme i Vivenda, Rosa Marti, va explicar en el ple que «aquest punt feia temps que s’estava estudiant i s’havia parlat reiteradament amb tots els membres del consistori per a la necessitat que hi ha d’aconseguir reserves de vivenda protegida».

Notícies relacionades

El ple va aprovar el punt amb vots a favor dels grups municipals PSC-CP, Sumem Esquerres a Parets, ERC-Ara Parets i les abstencions de CIutadans i Parets per la República-Junts x Cat.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO