Junta Local de Seguretat

Els robatoris amb força disminueixen un 64% a Parets respecte al 2019

Els delictes contra la seguretat del trànsit s’han reduït en un 80% en el període analitzat (de gener a setembre)

Els robatoris amb força disminueixen un 64% a Parets respecte al 2019
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Parets (Vallès Oriental) ha registrat un descens general en gran part dels fets delictius, segons s’ha anunciat en l’última Junta Local de Seguretat que es va celebrar el dissabte 23 d’octubre.

El període que ha sigut analitzat per part de la policia local, l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, ha sigut entre gener i setembre del 2019 en comparació amb el mateix període del 2021. L’any 2020 no ha sigut objecte d’anàlisi, ja que les dades s’han vist afectades a causa de la pandèmia per Covid.

Durant la junta també es va posar de manifest una forta baixada en les intervencions i inspeccions que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional –coordinades amb la policia local– van fer a la població.

Les dades més significatives

Algunes de les dades més significatives que es van donar a conèixer durant la reunió han sigut el descens d’un 80% en els delictes contra la seguretat del trànsit; la baixada de robatoris amb força, amb una disminució del 64%; els robatoris en interior de vehicles baixen un 40%; els robatoris en establiments en un 26% i l’obertura de diligències per conduir sense permís, que han caigut un 57%.

Quant a les detencions, hi ha hagut una davallada d’un 2,5%. En aquest cas, la policia local de Parets ha sigut la responsable d’un 67% de les detencions i el cos dels Mossos d’Esquadra, d’un 33%. També és notable el descens en els delictes d’ordre públic, que han descendit en un 50%.

Notícies relacionades

D’altra banda, les estafes han pujat un 26,7% i els petits furts han augmentat un 25%. La mitjana d’accidentalitat al municipi es manté estable amb 88 accidents, dels quals només se n’ha detectat 1 de greu.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO