LGTBIQ+

Parets commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia posant el focus en l’esport i la cultura

El consistori proposa promoure la diversitat sexual i de gènere en espais que encara posen moltes «barreres» a les identitats de gènere i orientacions sexuals no normatives

Parets commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia posant el focus en l’esport i la cultura
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) ha commemorat el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia (17 de maig) amb la lectura d’un manifest institucional i la proposta del consistori de promoure la diversitat sexual i de gènere en l’esport i la cultura, espais que encara posen moltes «barreres» a les identitats de gènere i orientacions sexuals no normatives.

La regidora de LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina, i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, han llegit el manifest institucional en reconeixement a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. L’acte s’ha celebrat a la plaça de la Vila.

De la Torre ha explicat la voluntat del consistori, que proposa «promoure la diversitat en l’esport i la cultura, per facilitar el tractament de les barreres que moltes persones amb identitat de gènere o orientacions sexuals no normatives encara viuen en aquests dos àmbits».

189 incidències registrades el 2020

Segons ha apuntat el regidor de Cultura, l’ajuntament també buscarà promoure la diversitat de gènere, sexual i afectiva per «ampliar el prisma i generar nous referents» en la pràctica esportiva i cultural, fomentar relacions sanes i generar nous imaginaris de cossos, de desig i de maneres de voler i identificar-se.

Per la seva banda, Gorina ha aprofitat per demanar la col·laboració de tota la ciutadania, empreses, organitzacions i administracions públiques per erradicar els comportaments LGTBI-fòbics de la societat. La regidora també ha recordat que l’Observatori Contra l’Homofòbia va registrar 189 incidències el 2020, cosa que suposa un 25% més que l’any anterior (2019).

Notícies relacionades

El manifest es pot llegir en la seva totalitat a través de la web del consistori.

Més notícies de Parets  a l’edició local d’EL PERIÓDICO