mesures especials

Parets del Vallès no autoritza les fogueres aquest Sant Joan

Sí que són permesos els sopars de carrer, amb un màxim de 20 persones, respectant la distància social

L'Ajuntament ha reforçat el dispositiu de seguretat amb la Policia Local i Protecció Civil

flama-del-canig

flama-del-canig / memoriadepez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Seguint les instruccions de la Direcció General d’Emergències de la Generalitat de Catalunya, aquest any l’Ajuntament de Parets del Vallès no autoritzarà les fogueres durant la celebració de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny. 

Per tant, no es farà la foguera habitual del mirador dels Gallecs, que quedarà delimitat amb tanques per evitar la dispersió de fustes i mobles vells. D’altra banda, sí que s’autoritza la venda de petards i, fins ara ja hi ha tres punts de venda de material pirotècnic a la localitat vallesana.

La setmana passada, l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Seguer, l’inspector en cap de la Policia Local, Juan Pérez, i el cap de Protecció Civil, Pepe Méndez, es van reunir per preparar tot el dispositiu de seguretat per a la revetlla, amb l’objectiu de tenir presència a tots els barris de Parets i controlar possibles incidents. 

El dispositiu estarà format per set agents de la Policia Local amb tres vehicles, i vuit voluntaris de l’associació de Protecció Civil.

Jordi Seguer, declarava: «Tot i que no autoritzem la celebració de fogueres, en canvi, si permetrem sopars de carrer a la via pública sempre que es congreguin un màxim de 20 persones mantenint les distàncies necessàries. Volem que la revetlla d’aquest any sigui la més cívica possible, i per això hem incrementat el dispositiu conjunt de Policia Local i Protecció Civil».

Mesures de seguretat

Com en anys anteriors, el 23 de juny, les plataformes mòbils de contenidors de la zona del Barri Antic, seran substituïdes per contenidors de superfície per raons de seguretat. 

La nit de la revetlla també es tancarà, a partir de les 18h, el parc la Linera per evitar possibles actes vandàlics que puguin danyar l’entorn o el mobiliari urbà.

Per prevenir possibles incendis causats per les espurnes del material pirotècnic, o per les altes temperatures durant l’estiu, ja fa setmanes que s’ha procedit a l’estassada de les males herbes de diferents solars del municipi. En els últims dies s’ha netejat a fons la zona de la plaça Gaudí del barri Cerdanet i l’espai conegut com la Verneda de Ca l’Isidre Coix, entre d’altres.

«Cal recordar que si es fa ús de pirotècnia, no es pot utilitzar gel hidroalcohòlic, ja que és altament inflamable i pot suposar un risc de cremades», explica l’Ajuntament en un comunicat. Quant a les mascaretes, no són inflamables, però també es poden cremar o foradar. 

Per tant, es recomana continuar aplicant les mesures de protecció, tals com mantenir la distància física de dos metres i evitar aglomeracions de gent per impedir tant els possibles contagis de la Covid-19 com pels accidents causats per un mal ús del material pirotècnic.

Notícies relacionades

D’altra banda, el dia 23 de juny, a les 19 h, Òmnium Cultural de Parets, juntament amb altres entitats del municipi, faran la lectura d’un manifest i un acte simbòlic de rebuda de la Flama del Canigó de 2020 a la plaça de la Vila.

Més notícies de Parets