pel coronavirus

Parets del Vallès suspèn la festa major d'estiu per la crisi derivada de la Covid-19

L'ajuntament crearà una programació cultural adaptada a la situació actual

170731-hotel-cochambre-web10

170731-hotel-cochambre-web10

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19 ha provocat, entre d’altres, la paralització de gran part de les activitats culturals i festives, i ha establert tot un marc d’incerteses pel que fa al retorn de l’anomenada nova normalitat. 

L’adaptació a les noves normatives i l’extrema dificultat en la gestió de l’afluència massiva d’assistents a les activitats al carrer que es produeixen durant la festa major d’estiu, així com la implementació de les mesures que han de garantir la seguretat i la protecció de la ciutadania, farà impossible celebrar aquesta festivitat a Parets del Vallès, segons ha informat l’ajuntament.

El 28 de maig passat va tenir lloc una reunió extraordinària de la Mesa d’Entitats, on es va exposar i es va valorar la situació. La reunió va donar com a resultat la decisió de suspendre la festa major d’estiu. «Creiem que era important mantenir el caràcter únic que té la nostra festa major, perquè està molt arrelada al poble, és un gran acte participatiu i, desgraciadament, aquest any, aquest model de festa no seria possible», ha declarat la regidora de Cultura, Kenia Domènech.

Alternatives a la celebració

No obstant, des de la regidoria de Cultura, i en col·laboració amb les entitats, s’ha decidit realitzar activitats que promoguin la cultura des d’altres àmbits i en altres formats. 

Notícies relacionades

La Mesa ha proposat, entre d’altres, crear una programació conjunta per al mes de juliol, adaptada a la situació actual, «a fi de continuar potenciant el món de la cultura en el municipi», concloïa la regidora.

Més notícies de Parets