600 firmes en contra

Polèmica pel tancament del parc del Sot d'en Barriques de Parets del Vallès

L'actual govern d'esquerres vol tancar-lo per evitar actes vandàlics durant la nit

L'oposició socialista considera que el cost del projecte s'hauria de destinar a altres mesures

parc-del-sot-den-barriques

parc-del-sot-den-barriques

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 13 de maig, l’Ajuntament de Parets del Vallès va informar la ciutadania de la seva intenció de tancar el parc del Sot d’en Barriques per evitar «actes vandàlics durant la nit». 

El pressupost que es destinarà per a aquest projecte és de 135.000 euros sense IVA. Amb aquests fons també es pretén instal·lar vuit portes al perímetre del parc –que mai estaran obertes alhora– i altres modificacions a l’espai verd i urbà, com ara la plantació de flors silvestres i l’adequació d’alguns bancs, entre d’altres.

No obstant, quan el consistori va fer pública la seva intenció, les xarxes es van omplir amb comentaris de veïns de la localitat en contra de la decisió per considerar-la «totalment innecessària». Unes protestes que han sigut recollides pel grup socialista de la localitat i les seves joventuts.

Concretament, el PSC de Parets i les Joventuts Socialistes han iniciat una campanya de recollida de firmes en contra del tancament, que ja suma 600 signatures.

Paral·lelament, el grup municipal ha registrat la següent pregunta per al govern municipal: «¿L’ajuntament s’ha plantejat fer un pas enrere i destinar aquest cost a ajudar famílies, comerços, autònoms o a pagar el lloguer?»

Notícies relacionades

Per la primera secretària de les JSC de Parets, Noelia Hormigo, «no és comprensible el tancament d’un parc que va ser dissenyat com està actualment després d’haver captat l’opinió de les veïnes i veïns de Parets. Ens afegim a la recollida de firmes que va iniciar i continuarà el PSC i demanem que aquests diners, en comptes de destinar-los a una actuació que la majoria del poble no vol, es destinin, per exemple, a mascaretes per a tota la població, de més d’un ús, o a les diferents propostes i mesures que puguin sortir de la taula per a la reactivació econòmica i social de Parets».

Més notícies de Parets