una problemàtica històrica

Parets portarà al ple la decisió de crear un institut escola a l'espai del centre educatiu Lluís Piquer

Si s'aprova la proposta, haurà de ser ratificada posteriorment per la Generalitat, que aportaria el 90% de la despesa, 1.800.000 euros

El nou equipament públic estaria acabat el setembre del 2022, i oferiria els cursos des de P3 fins a 4t d'ESO

ajuntament-parets

ajuntament-parets

1
Es llegeix en minuts
el periódico

El pròxim ple de l’Ajuntament de Parets haurà de votar la proposta de conveni que estableix la relació entre el consistori vallesà i la Generalitat de Catalunya per a la creació d’un institut escola a l’espai on hi ha el centre Lluís Piquer i on es pretén construir un nou edifici per fusionar en el mateix espai l’Institut La Sínia –en barracons des de fa anys–.

El document recull la construcció d’un nou edifici al costat de l’Escola Lluís Piquer, entre aquesta i el pàrquing del poliesportiu. 

L’institut escola seria un únic projecte, que comptaria amb un únic equip directiu i, a efectes pràctics, suposaria la unió entre l’actual Institut La Sínia i l’Escola Lluís Piquer, de manera que el centre oferiria els cursos des de P3 fins a 4t d’ESO, ha informat el consistori.

Pel que fa al cost d’aquesta proposta, si finalment és aprovada, la Generalitat pagaria el 90% de la despesa, un milió vuit-cents mil euros.

La regidora d’Educació, Casandra García, ha explicat que «valorem positivament aquest conveni, ja que és una molt bona oferta educativa pública poder oferir a les famílies aquesta continuïtat, que aniria des de P3 fins a 4t d’ESO per a l’alumnat que es matriculés en aquest nou institut escola».

Aquest conveni ha de passar pel pròxim ple municipal i, a continuació, si s’aprova, l’ha de ratificar la Generalitat. La idea, segons García, és tenir l’institut escola en marxa el setembre de l’any 2022.

Notícies relacionades

García ha afegit que «aquest projecte, que ha de ser un projecte educatiu de municipi, posaria fi a la problemàtica arrossegada durant tants anys dels mòduls on es troba l’Institut La Sínia. Aquesta és la prioritat d’aquesta legislatura».

Més notícies de Parets