barrots verticals

Parets del Vallès tancarà el parc del Sot d'en Barriques per evitar actes vandàlics de nit

El projecte té un pressupost de 135.000 euros, i inclou la substitució d'alguns dels bancs que estan deteriorats i plantar flors silvestres sobre la gespa

parc-del-sot-den-barriques

parc-del-sot-den-barriques

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha encarregat al grup Vora Arquitectura la redacció del projecte per dotar d’una tanca perimetral el Parc del Sot d’en Barriques. L’encàrrec s’ha fet al mateix grup d’arquitectes que va fer el disseny original de l’espai.

Es tracta d’una tanca formada per pilars de perfil tubular d’acer de 2 cm de diàmetre pintats de color verd, amb una separació de 10 cm entre ells. En el punt més baix tindria una alçada de 2,20 metres. 

Els barrots estaran ancorats a terra i s’ajustaran als parterres actuals perquè les voreres siguin tan amples com sigui possible als tres carrers que delimiten el parc: l’avinguda Catalunya, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig.

Quant al límit que correspon a les parcel·les de titularitat privada, es preveu aixecar la barana ja existent per tal d’incrementar la seguretat del veïnat. Visualment, l’aspecte de la tanca serà diàfan i l’objectiu és poder tancar el recinte, especialment de nit, per evitar possibles actes vandàlics.

La regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, explica que «amb els barrots verticals el que s’ha volgut és fer una sensació de transparència». El motiu pel qual s’ha fet l’encàrrec del tancament, afegeix Martí, és perquè «l’actual sistema de seguretat del parc amb vigilància no és sostenible i cal prendre altres mesures».

El projecte també preveu vuit portes, coincidint amb els accessos actuals, que no sempre estaran obertes alhora, i que reproduiran com a element decoratiu les fulles de l’arbratge de l’entorn. També s’incorporaran senyals amb el nom del parc, que seran visibles des de diferents punts.

El projecte té un pressupost de 135.000 euros, sense IVA, i inclou la substitució d’alguns dels bancs que estan deteriorats i plantar flors silvestres sobre la gespa. 

Notícies relacionades

Es preveu que les obres es puguin dur a terme entre finals d’aquest 2020 i principis de l’any que ve, aprofitant la menor afluència de públic que hi ha al parc durant els mesos d’hivern.

Més notícies de Parets