lloguer assequible

Parets rep l'avantprojecte per fer pisos de lloguer assequible a l'edifici de l'avinguda de Lluís Companys

El document preveu 11 vivendes, tres per planta més dos àtics, amb una o dues habitacions i amb espai comunitari als baixos

Segons l'ajuntament, les llars amb una o dues habitacions són molt buscats pels joves i les persones grans i escassegen al municipi

ajuntament-parets

ajuntament-parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès va encarregar, fa uns mesos, la redacció d’un avantprojecte per convertir l’edifici de l’avinguda de Lluís Companys en pisos de lloguer assequible. L’immoble actualment està ocupat per la policia local, el Jutjat de Pau, el departament de Drets Socials i el Servei de Comunicació, inclosa l’emissora local RAP107.

L’objectiu del projecte és rehabilitar, reformar i adaptar a la normativa tot l’edifici per convertir-lo en vivendes que formarien part de la borsa de lloguer assequible que l’ajuntament posa a disposició de les persones amb dificultats econòmiques.

11 pisos amb aerotèrmia

El document preveu 11 pisos, tres pisos per planta més dos àtics, amb una o dues habitacions per vivenda. També disposaria d’un espai als baixos destinat a espais comunitaris tals com bugaderia i serveis. 

L’edifici seria totalment eficient i estaria dotat d’aerotèrmia, una tecnologia que utilitza la mateixa energia de l’aire que prové de l’exterior per climatitzar els espais, i que està considerada una de les fonts d’energia més netes i eficients que existeixen actualment.

La regidora de Vivienda, Montserrat Folguera, ha puntualitzat que «es tracta només d’un avantprojecte, pendent del projecte definitiu i, tot i que ens agradaria poder tirar-lo endavant aquesta legislatura, dependrà en gran part de com avanci la situació actual en la qual ens trobem». «A més, el projecte definitiu també està sotmès al trasllat dels serveis que actualment ocupen l’edifici», ha afegit.

Pisos molt buscats

La redacció d’aquest document va ser encarregat per la regidoria de Vivienda amb l’objectiu de dotar la borsa de pisos de lloguer assequible un perfil de vivenda del qual actualment Parets no disposa o són molt escassos, els pisos d’una o dues habitacions són els més sol·licitats a la borsa, sobretot per la gent jove i les persones grans, i al nostre municipi ara com ara són escassos i no n’hi ha suficients per cobrir aquesta demanda, comenta la regidora.

Notícies relacionades

El programa de borsa de lloguer assequible, gestionat per l’Ajuntament, dona garanties de cobrament i seguretat als propietaris i ofereix vivendes de lloguer a un preu sensiblement més baix que el del mercat durant un període de cinc anys. La seva funció és, a més, dur a terme una mediació permanent entre l'inquilí i el propietari i facilitar la relació entre les dues parts.

Més notícies de Parets