servei gratuït

Parets crea un servei d'assessorament a autònoms i empreses afectades per la crisi del coronavirus

Els principals requisits per accedir a l'atur són estar afiliats a la Seguretat Social; estar al corrent dels pagaments i obligacions; i que l'activitat s'hagi suspès o s'hagi vist reduïda en un 75%

101109-vistes-parets-generals 2

101109-vistes-parets-generals 2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès posa en marxa un servei d’assessorament per a persones autònomes i empreses que s’han vist afectades pel Covid-19.

Quant als treballadors autònoms, el consistori, a través del Servei Parets Empreses, prestarà un servei d’assessorament gratuït perquè tots aquells que han vist afectada la seva activitat pel coronavirus, puguin accedir al cessament temporal de l’activitat (atur).

Els principals requisits són estar afiliats i donats d’alta en la Seguretat Social a data de declaració de l’estat d’alarma; estar al corrent dels pagaments i obligacions amb la Seguretat Social; i que l’activitat s’hagi suspès o s’hagi vist reduïda la seva facturació en un 75%.

En canvi, no és necessari que l’autònom tingui la cobertura per cessament d’activitat, es doni de baixa o tingui carència mínima.

Principals dubtes

L’Ajuntament de Parets informa els treballadors autònoms que, com que no és necessari donar-se de baixa a la Seguretat Social, no es perd la bonificació de la quota d’autònoms.

Si es compleixen els requisits descrits anteriorment i s’opta per accedir al cessament temporal de l’activitat (atur), es cobrarà una prestació que consisteix en el 70% de la base reguladora. En el cas de cotitzar per la base mínima (944,40 euros) l’import correspondrà a 661 euros mensuals.

Aquest import es cobrarà durant un mes, tot i que es pot prorrogar fins al final de l’estat d’alarma. I se sol·licitarà a la mútua col·laboradora (aquesta informació surt reflectida al document d’alta de l’activitat). És important no donar-se de baixa a la Seguretat Social ni a Hisenda.

Informació per a les empreses

Quant a les empreses, a part de l’assessorament gratuït del Servei Parets Empreses, l’Ajuntament remet als empresaris al Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya per a la presentació i tramitació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (erto).

A la web de la Generalitat es troba el tràmit corresponent i el formulari telemàtic específic d’erto a causa de força major derivada de la crisi del coronavirus.

Notícies relacionades

Així mateix, per a qualsevol dubte relacionat, l’Ajuntament posa a disposició el telèfon 683 347 947, de 9 a 14h, o bé també es pot escriure un correu a l’adreça electrònica promocio.economica@parets.cat.

Més notícies de Parets