per saltar-se la normativa

Dos detinguts per saltar-se el confinament a Parets del Vallès

Els arrestats han passat a disposició judicial per estar reiteradament a la via pública sense justificació i, un d'ells, tenia fins a cinc expedients oberts per la mateixa causa

La Policia Local i Protecció Civil també han entregat a l'Hospital de Granollers un total de 33 mascaretes de 'snorkel', que serviran per modificar-les i fer nous respiradors

lliurament-de-mascaretes-1

lliurament-de-mascaretes-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana passat, la Policia Local de Parets del Vallès ha detingut dos joves veïns del municipi per l’incompliment del reial decret d’alarma per la pandèmia del coronavirus. 

Les detencions es van produir per estar reiteradament a la via pública sense causa justificada. Un dels detinguts tenia fins a cinc expedients sancionadors oberts per la mateixa causa.

Els joves van ser traslladats a les dependències dels Mossos i dilluns van passar a disposició judicial.

Confiscació de material

D’altra banda, els agents també van procedir a la confiscació de diferent material sanitari, principalment mascaretes homologades, que uns establiments dedicats a l’alimentació i no autoritzats per a la seva comercialització, havien posat a la venda a un preu fins a cinc vegades superior al preu de venda habitual.

Donada l’actual crisi sanitària, les mascaretes són considerades un producte sanitari de primera necessitat. Totes les unitats han sigut entregades a la residència de gent gran Pedra Serrada –on ja han mort 9 usuaris pel coronavirus–, el CAP Parets, i en diferents centres sanitaris.

Als establiments infractors se’ls ha imposat una multa per incompliment del reial decret d’alarma i per un presumpte delicte de vulneració de la llei de protecció de les persones consumidores.

Mascaretes de ‘snorkel’ per a Granollers

La Policia Local i Protecció Civil també han entregat a l’Hospital de Granollers un total de 33 unitats de mascaretes de ‘snorkel’, donades per veïns de Parets del Vallès, que serviran per modificar-les i fer nous respiradors per a persones malaltes de coronavirus.

Notícies relacionades

L’Hospital de Granollers ha agraït l’aportació i, tot i que tanca la campanya de recollida de mascaretes, recorda que es pot continuar fent donació d’altres materials com ara bates, guants o mascaretes de protecció, que es poden dipositar a l’autobús situat a la porta de l’hospital.

Més notícies de Parets