pel coronavirus

Polèmica a Parets del Vallès per l'obertura dels mercats setmanals ambulants

Les xarxes esclaten contra la mesura per considerar-la «perillosa» a causa de l'alt risc de contagi i «incoherent» amb les altres obligacions relacionades amb el confinament

Després d'haver atès les queixes ciutadanes, l'ajuntament reitera la continuïtat de les parades i afirma que la venda de productes es durà a terme sota «estrictes mesures de seguretat»

zentauroepp50377295 vegetables are displayed on the stalls at the spread farmers191016105555

zentauroepp50377295 vegetables are displayed on the stalls at the spread farmers191016105555 / ISABEL INFANTES

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

L’obertura dels mercats setmanals ambulants a Parets del Vallès en ple estat d’alarma pel coronavirus ha fet esclatar la indignació a les xarxes socials, que s’han omplert de queixes contra l’ajuntament vallesà.

La majoria d’internautes han expressat el seu enuig a través de comptes de Facebook, com la pàgina del grup obert ‘Parets del Vallès’ o la mateixa del consistori, en què han manifestat públicament el seu desconcert davant aquesta mesura. Fins i tot el programa televisiu de Susanna Griso, ‘Espejo público’, s’ha desplaçat fins a la localitat per fer-se ressò de la notícia, cosa que ha insuflat encara més visibilitat al tema.

Mesura polèmica

El 23 de març passat, l’Ajuntament de Parets del Vallès va publicar un comunicat a Facebook on explicava que el consistori havia restablert l’obertura dels mercats setmanals ambulants d’acord amb la recomanació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

La mesura s’estén exclusivament a sis parades d’alimentació, els dilluns i els dimecres, a Can Berenguer i a la plaça del Camp de les Peces, respectivament. No obstant, segons l’opinió de la majoria dels paretans expressada a través de les xarxes socials, aquesta mesura és del tot «incoherent» amb les altres establertes a la localitat per prevenir el contagi del coronavirus.

«Crec que no enteneu la gravetat de la situació. Els sanitaris estem demanant el confinament total i esteu posant en risc la població per una mala gestió», afirma la internauta Sílvia López. «El president Torra demana el tancament absolut de tot ¿i es permeten els mercats? Ho entenc en poblacions sense comerços ni supermercats, ¿però aquí?», afegeix un altre usuari de Facebook, Andreu Miró.

Però no totes les opinions han sigut contràries a la mesura. Hi ha altres internautes que consideren que és responsabilitat de cada un decidir anar al mercat o no i que «no és una obligació» anar-hi. Igual que també hi ha uns quants paretans que afirmen que potser comprar «a l’aire lliure» pot tenir menys risc de contagi que en una gran superfície o en un supermercat «tancat».

Des de dilluns, la publicació de l’ajuntament ha sigut comentada més de 130 vegades, i el consistori s’ha vist en l’obligació de valorar la continuïtat de la mesura, que ha sigut ratificada una vegada vist el funcionament del mercat d’aquest dimecres 25 de març.

Reforçant la seguretat

El govern municipal ha assegurat que es garanteixen «estrictes mesures de seguretat» als mercats i que s’han habilitat «tanques i controls d’accés per evitar l’afluència massiva». 

També recorda que no està permès «sortir a passejar» pel mercat, que les compres s’han de fer «en solitari» i que s’ha de mantenir la distància de seguretat. A més, en tot moment, la Policia Local podrà demanar el tiquet de compra.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’exalcalde de Parets i líder del grup municipal del PSC, Francesc Juzgado, no ha volgut entrar a valorar la mesura. «La decisió que s’ha pres ha ocasionat cert enrenou a les xarxes socials però creiem que és el moment d’anar a una i no de començar discrepàncies», ha conclòs.

Més notícies de Parets