ocupació

L'atur baixa a Parets del Vallès durant el mes de desembre i es manté estable respecte al 2019

869 paretans estan inscrits en el Servei d'Ocupació de Catalunya, una xifra per sota de la mitjana del Vallès Oriental i del Baix Vallès

No obstant, un 39% de les persones aturades del municipi són de llarga durada i un 28% de molt llarga durada, segons el Mercat de Treball de l'any 2019

aries-helicopter parets-1578905236

aries-helicopter parets-1578905236

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons les últimes dades publicades per l’Observatori Centre d’Estudis del Vallès Oriental, la taxa de persones parades a Parets del Vallès durant el mes de desembre passat es va reduir en un 2,03% respecte del mes anterior, és a dir, 18 persones aturades menys.

Tot i que en comparació, el balanç anual és de 3 persones aturades més respecte de l’any anterior, la taxa de persones parades a Parets del Vallès s’ha mantingut estable durant l’any 2019 segons les dades que ha fet públiques l’Observatori. Durant el mes de desembre, la diferència entre les altes i les baixes en les llistes de l’atur va ser de 18 nous llocs de treball, aquesta xifra ha permès mantenir una taxa que continua sent considerada com d’atur estructural.

A 31 de desembre, les persones de Parets inscrites en el Servei d’Ocupació de Catalunya eren 869, un 9,44%. Aquesta xifra se situa per sota de la mitjana del Vallès Oriental, que és d’un 10,99% i més de dos punts per sota de la del Baix Vallès que és d’un 11,68%.

Dependència d’altres localitats

No obstant, un 39% de les persones aturades del municipi són de llarga durada i un 28% de molt llarga durada, segons indica l’estudi del Mercat de Treball del 2019, que va fer públic a finals d’any la Diputació de Barcelona.

Un dels trets característics de l’economia de Parets és que aquesta no genera prou llocs de treball en el seu terme municipal per ocupar la totalitat de la seva força de treball potencial. De fet, la quantitat de llocs de treball localitzats a Parets arribaria a ocupar menys de tres quartes parts de la població en edat de treballar, això converteix el municipi amb un cert grau de dependència respecte dels llocs de treball localitzats en altres poblacions de l’entorn, tot i que per sota de la mitjana comarcal.

L’Ajuntament contracta 6 persones 

Últimament, l’Ajuntament de Parets ha incorporat quatre persones, amb un contracte d’un any i el 100% de la jornada laboral, i dues més amb un contracte de sis mesos, també amb el 100% de la jornada. Les tasques que duen a terme estan relacionades amb atenció a la ciutadania i manteniment.

Notícies relacionades

El col·lectiu destinatari d’aquest programa són persones aturades de llarga durada sense prestació, beneficiàries de la renda garantida de ciutadania o dones aturades de molt llarga durada.

Més notícies de Parets