LLUITA CONTRA LA CONTAMINACIÓ

Parets del Vallès reclama mesures contra la contaminació atmosfèrica

La regidora d'Urbanisme i Medi Ambient de l'ajuntament, Rosa Martí, assisteix a una reunió en el Departament de Territori per afrontar la pol·lució per òxid de nitrogen i insistir que s'efectuïn les inversions en l'àmbit ferroviari

171208-estacio-mesura-ambiental-web4-copia

171208-estacio-mesura-ambiental-web4-copia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Parets del Vallès vol apostar per una ciutat lliure de contaminació. A fi d’exposar els problemes relacionats amb la pol·lució atmosfèrica produïda per òxids de nitrogen, la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient de l’ajuntament, Rosa Martí, ha assistit a una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

En la reunió, en la qual s’han posat sobre la taula aquest i altres temes relacionats amb el medi ambient, com ara la mobilitat, també han participat representants de municipis del Vallès Oriental i Occidental, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació, l’Autoritat del Transport Metropolità, el Port de Barcelona, l’Aeroport de Barcelona i la Delegació del Govern espanyol.

El màxim d’òxids de nitrogen permès, segons la Directiva 50/2008, és de 40 micrograms per metre cúbic d’aire i, tot i que des de fa temps s’estan aplicant diverses mesures, s’incompleix aquest límit en alguns punts del territori vallesà. 

Segons l’Ajuntament de Parets, ser per sota dels màxims que imposa la Comissió Europea, mitjançant directives, és una qüestió de salut dels ciutadans.

Per al consistori, les mesures que s’apliquen i que hauran d’incrementar-se són diverses, però la majoria estan vinculades a la mobilitat. “S’ha de fer una aposta seriosa pel transport públic i en el nostre entorn tot va molt lent. Tothom haurà d’afanyar-se, en especial l’Estat, que acumula anys d’incompliment en inversions, sobretot en transport ferroviari”, afirma l’ajuntament.

En aquest sentit, la xarxa composta per 17 municipis del Vallès Oriental reclama especialment el desdoblament de l’R3, la línia de tren que passa per Parets, i aquest projecte depèn del Ministeri de Foment.

Afortunadament, ja s’està treballant en el projecte executiu de desdoblament de la línia entre Parets i les Franqueses i en les millores de l’R2, la línia de França, i també per construir una unió ferroviària entre el Vallès Occidental i l’Oriental. Una reivindicació repetida en la reunió per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i compartida pels assistents.

Notícies relacionades

Un altra de les peticions que s’han traslladat durant la reunió han sigut el fet de reestudiar el tema delspeatges per accedir a Barcelona, la implementació de més busos urbans elèctrics, la renovació de la flota de vehicles per reduir els que utilitzen dièsel, l’augment de carrils bus, l’electrificació del port de Barcelona, la imposició de més límits de velocitat i l’electrificació dels taxis, entre d’altres.

Més notícies de Parets