RELLEU HISTÒRIC

El republicà Jordi Seguer relleva el socialista Francesc Juzgado a l'alcaldia de Parets

Per primera vegada des de la restauració democràtica, la ciutat torna a tenir un alcalde d'ERC, després de 40 anys de govern del PSC, gràcies als vots de Sumem i Parets per la República

relleu sagues juzgado

relleu sagues juzgado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per primera vegada des de la restauració democràtica, Parets del Vallès torna a tenir un alcalde republicà després de 40 anys de govern socialista. 

Així, el candidat de Ara Parets ERC, Jordi Seguer, substitueix el ja exalcalde socialista, Francesc Juzgado, gràcies als vots a favor de Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República. 

A part de Jordi Seguer, durant el ple de constitució de l’Ajuntament de Parets, el líder del PSC, Francesc Juzgado, i el cap de llista de Ciutadans, Manuel Losada, també han presentat les seves candidatures. No obstant, les esquerres han sumat majoria absoluta, amb nou vots, i el líder republicà s’ha erigit com a nou alcalde de la ciutat. 

En aquest sentit, és important remarcar que l’últim alcalde d’ERC a Parets va ser Antoni Arimon i Farrés, que va governar del 30 de novembre de 1937 fins al 7 d’octubre de 1938.

Segons explica el mitjà local ‘SomParets’, Jordi Seguer ha assegurat que “l’acord té com a prioritat canviar les maneres de fer de l’Ajuntament” i ha afegit que entre ERC, Sumem i Parets per la República coincideixen “en el 85% de les propostes del programa electoral”. I també que han “treballat en comú moltes propostes des de l’oposició” durant aquest mandat.

D’altra banda, els portaveus dels partits de l’oposició, Juzgado i Losada, han felicitat Seguer, però han demanat que el nou govern “treballi per a tots els ciutadans”. En aquest sentit, el nou alcalde ha dit: “La nostra obsessió serà Parets”. I ha assegurat que el nou govern del municipi “no és independentista, al contrari, és un govern que serà al costat de la gent que pateix en l’àmbit social, però també de la gent que està patint, com el nostre conciutadà Jordi Turull, i és un govern que prioritzarà realment les necessitats que té Parets del Vallès i una de les metes que tindrà serà l’elaboració del Pla d’Actuació Municipal”.

Notícies relacionades

Així mateix, ‘SomParets’ també apunta que, de cara a la configuració del govern de la ciutat, Casandra García (cap de llista de Sumem) serà la primera tinenta d’alcalde, tot i que els detalls es revelaran els pròxims dies. 

Més notícies de Parets