RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS

El PSC torna a ser la força més votada a Parets, però ERC podria arrabassar-li l'alcaldia

Els socialistes han obtingut set regidors, mentre que els republicans cinc

Amb un pacte d'esquerres, Jordi Seguer podria ser el nou alcalde de la ciutat

1
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

El PSC, candidatura encapçalada per Francisco Juzgado, amb 3.398 vots, ha tornat a ser la força més votada a Parets del Vallès en les eleccions municipals celebrades el 26 de maig passat. El 37,05% dels vots emesos per l’electorat de Parets ha sigut per a la formació socialista, que aconsegueix una representació de set regidors per a la nova legislatura. 

No obstant, malgrat que el PSC ha rebut més vots que en els comicis anteriors del 2015 –a causa de l’alta participació– ha perdut un regidor. Això significa que necessita recolzaments per governar i, aquesta vegada, l’ajuda de Ciutadans no li serveix per arribar a la majoria. En aquest sentit, el grup liderat per Casandra García, Sumem Esquerres, té la clau per accedir a l’alcaldia.

Tots els resultats

<a href="https://elecciones.elperiodico.com/resultados/generales/2019/espana/">Busca les dades del teu municipi, província o comunitat</a>

Lluny del primer lloc però, alhora, qui pot tenir la papereta guanyadora, es troba la segona força més votada, Ara Parets-ERC, encapçalada per Jordi Seguer, amb 2.295 vots (25,02%). Els republicans se situen per davant de Sumem Esquerres a Parets, que ha obtingut 1.608 vots (17,53%).

República-Juntsxcat, amb Neus Jordà com a cap de llista, se situa com a quarta força amb 801 vots, mentre que Ciutadans, amb Manuel Losada al capdavant, ha aconseguit 775 vots (8,45%) i se situa com a cinquena força més votada.

El PP no ha superat el 5% dels vots i, per tant, no aconsegueix representació en el consistori, com ja li va passar en les eleccions anteriors.

La participació ha sigut del 63,86% amb 9.196 vots emesos, és a dir un augment de 6,02 punts respecte al 2015.

Canvi de govern

La majoria absoluta per accedir a l’alcaldia de Parets se situa en nou regidors. Quant a regidors, elPSC n’ha obtingut set, ERC cinc, Sumem Esquerres tres, República-Juntsxcat un i Ciutadans un.

Tot això fa que sigui possible que Jordi Seguer, el cap de llista d’ERC, sigui el pròxim alcalde de Parets, si aconsegueix un pacte amb Sumem Esquerres i República-Juntsxcat.

Notícies relacionades

De moment, segons apunta el mitjà ‘SomParets’, la cap de llista de Sumem té clar que ells són el partit clau per decidir l’alcaldia, i ha afirmat que té previst asseure’s amb tots els partits. "Nosaltres pactarem programa", ha assegurat amb el resultat tot just sortit del forn. Quant a República-Juntsxcat, la líder, Neus Jordà ja ha expressat que ells apostaran per fer possible el canvi.

Més notícies de Parets 

eleccions-parets

eleccions-parets / memoriadepez