RESULTATS DE LES ELECCIONS GENERALS

El PSC s'imposa a ERC a Parets per un estret marge de vots

En Comú Podem s'emporta el descens més important, i passa de primera força el 2016 a tercera en aquests comicis del 2019

eleccions-generals

eleccions-generals

1
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Després d’un estira-i-arronsa entre vermells i grocs, el PSC s’ha imposat a ERC a Parets del Vallès per un estret marge de 262 vots. Concretament, 2.940 paretans han elegit els socialistes, i han superat els seus últims millors resultats fa vuit anys. Mentre que els republicans s’han quedat amb 2.678 vots. 

Malgrat que les primeres dades de l’escrutini revelaven un victòria d’ERC –que finalment ha passat a ser la segona força a Parets–, és meritòria l’escalada dels republicans a la localitat, amb un augment del 7,61% respecte al 2016, i un increment del 10.18% respecte al 2015, quan van quedar quarts, per sota de Ciutadans.

Desfeta dels morats

Feia vuit anys que el PSC no guanyava unes generals i ho fa ara superant els seus últims millors resultats del 2011. La seva victòria ha sigut possible en part gràcies a la desfeta d’En Comú Podem, que havia guanyat els dos comicis anteriors, però que aquest 28 d’abril han baixat fins a la tercera posició. 

Els del partit morat han obtingut 2.233 vots (19,66%), i se situen relativament a prop d’ERC i el PSC. No obstant, aquests resultats suposen un gran descens d’11.55 punts, la pitjor baixada en aquestes eleccions. 

Les dretes

A En Comú Podem els segueixen Cs, amb 1.418 vots (12,48%), que es manté en la mateixa quarta posició que fa tres anys, tot i que perdent electors, al contrari que en la dinàmica estatal; els tímids resultats de JxCAT, amb 806 vots (7,10%) –malgrat comptar amb un famós paretà d’aquest partit a la presó, com és Jordi Turull; i el PP, amb 454 vots (4,00%). 

Els populars també protagonitzen el segon descens més gran de la jornada electoral després d’En Comú Podem, i perden un percentatge del 7,44% respecte al 2016. I és quetant Ciutadans com el PP han perdut vots en aquestes generals del 2019, molt possiblement a causa de la irrupció de VOX, que se situa en la setena posició, amb 353 vots (3,11%).

Notícies relacionades

La jornada electoral a Parets del Vallès s’ha desenvolupat amb normalitat, i destaca especialment l’alta participació (que ha pujat un 11,40%) i la remarcable disminució de vots nuls i en blanc.

Més notícies de Parets