FORMACIÓ CANINA

Parets del Vallès acull el primer taller de formació sobre intervencions policials amb gossos

L'esdeveniment, organitzat per la policia local, se celebrarà aquest dimecres 27 al Centre de Recursos Empresarials La Marineta

perro-ok

perro-ok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre de Recursos Empresarials La Marineta acollirà, el dimecres 27 de febrer, a partir de les 9.45 hores, el primer taller de formació sobre intervencions policials davant d’incidents amb gossos, organitzat per la policia local de Parets del Vallès.

Les portes de l’equipament s’obriran a les 9.15 hores per rebre els participants i assistents i, a partir de les 9.45 es durà a terme la inauguració i presentació del taller, que anirà a càrrec de l’alcalde de Parets, Francisco Juzgado; la regidora de Protecció dels Animals, Laura Lozano, i el president de l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya, Conrado J. Fernández.

Segons fonts municipals, el fet de treballar amb gossos és un tema molt sensible a la localitat i també molt en voga a la regió. Sobretot quan es tracta d’inspeccionar i detectar diferents elements als domicilis. L’objectiu del taller és aprendre les diferents maneres d’actuar en cas de necessitar el recolzament caní.

Durant el matí es podrà assistir a la ponència ‘Incidents amb gossos i benestar animal com a garant de la seguretat’, a càrrec de Marga Macias Masana, directora i coordinadora del Màster d’Instructor d’Unitats Canines de Treball de l’Escola de prevenció i Seguretat Integral de la UAB; instructora de gossos de biodetecció; instructorad’unitats canines de detecció de narcòtics i explosius i instructora de gossos d’assistència acreditada (gossos guia, gossos d’alerta mèdica, gossos d’autisme...), entre d’altres.

Posteriorment intervindrà la Dra. Marita Giménez-Candela, directora ICALP –International Center for Animal Law and Policy–; experta en dret animal i coordinadora del Màster en Dret Animal de l’Animal Law and Society, entre d’altres.

Les ponències continuaran amb Alexia Falcó Santamaría, veterinària i directora de Programes del Projecte Tanamigos i amb una xerrada i demostració pràctica de la mà de Francisco Cancela, de la Unitat Canina de la Policia Local de Sabadell; Raúl Carrillo, de la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat amb el recolzament d’altres cossos policials.

Notícies relacionades

El taller finalitzarà amb la clausura a càrrec de la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Parets del Vallès, Àfrica Martínez.

Més notícies de Parets