PLE EXTRAORDINARI PER A TURULL

L'oposició de Parets força un ple extraordinari per demanar l'alliberament de Turull

Tots els grups, menys Ciutadans, s'han unit per fer la petició de manera conjunta

zentauroepp41198323 barcelona  05 12 2017 roda de premsa de jordi turull y josep181229235327

zentauroepp41198323 barcelona 05 12 2017 roda de premsa de jordi turull y josep181229235327 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons informa Som Parets, l’oposició de Parets del Vallès s’ha unit de nou en bloc per reclamar que es convoqui un ple extraordinari per parlar de l’exconseller Jordi Turull, empresonat a la presó de Lledoners.

Tots els grups menys Ciutadans demanen que l’Ajuntament sol·liciti la llibertat provisional del polític paretà i demani la seva absolució.

En el text consensuat s’argumenta la petició perquè "no es pot considerar justificada la presó preventiva", per la qual cosa el govern municipal, en mans del PSC, "no pot estar al marge de tot el que està passant, ni com a polítics locals ni com a veïns i veïnes del poble". Així, considera que "la situació política actual mereix que tots els grups polítics amb representació municipal puguin parlar en un ple".

Ple extraordinari

Ple extraordinariSegons Som Parets, en el ple extraordinari es volen proposar tres punts. Primer, que en l’inici de cada ple es faci una "menció especial a la situació dels presos i exiliats polítics i, en especial, a la de Jordi Turull". Segon, que l’Ajuntament sol·liciti formalment "al poder judicial i al poder legislatiu que adoptin les mesures necessàries perquè als presos polítics els sigui concedida la llibertat provisional, la llibertat definitiva i l’absolució dels seus càrrecs". I tercer, que es doni institucionalment "tot el suport necessari a la seva família per al que calgui".

Notícies relacionades

Atès que són vuit els regidors que han demanat la celebració del ple (Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i PDECat), aquest s’haurà de celebrar obligatòriament, tot i que encara no s’ha fixat data. I en cas que l’Ajuntament no ho faci, quedarà fixada automàticament per reglament, així que tindrà lloc durant el mes de gener.

notícies de Parets