Moció municipal

L'oposició de Parets demana l'absolució dels "presos polítics"

Només Ciutadans es desmarca d'un text que també demana un recolzament explícit del consistori a l'exconseller Jordi Turull, veí de la localitat

jlr14047

jlr14047 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pràcticament tota l’oposició de l’Ajuntament de Parets – Ara Parets ERC, PDECat, Sumem Parets i NOPP, tots els grups menys Ciutadans – per tant, 8 dels 17 regidors del plenari municipal, han presentat una moció conjunta per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest novembre en què es mostren "a favor de l’absolució dels presos polítics catalans i l’arxiu de tota la causa contra el procés".

El text rebutja rotundament les peticions de presó que demana la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat als representants polítics i socials que van permetre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. A més, els regidors exigeixen l’absolució de totes les persones acusades "captives d’uns fets inexistents i d’un relat inventat que té per objectiu el càstig i l’escarment", i també l’arxivament de tota la causa contra el procés polític que es viu a Catalunya.

La moció també denuncia la falta de separació de poders a Espanya i la manipulació de la realitat "per crear un relat que es basa en la violència que no hi va haver mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques". I, per tot això, demanen la llibertat immediata i incondicional dels "presos i preses polítiques" –entre els quals hi ha Jordi Turull, veí de Parets– i el retorn "de totes les persones exiliades".

Notícies relacionades

Concretament amb referència a Turull, la moció demana que l’ajuntament doni un recolzament explícit al polític paretà i que col·loqui al balcó de la Casa de la Vila una pancarta i el llaç groc que digui: “Absolució ja. Estem amb tu Jordi. Llibertat Presos i Exiliats Polítics”.  Una pancarta a favor dels presos que al final de la legislatura de l’alcalde Sergi Mingote va estar al balcó durant uns mesos, però que després va desaparèixer.

Més notícies de Parets