Parets promou la inclusió social mitjançant el reciclatge de l'oli

L'ajuntament de la localitat i l'associació per a persones discapacitades Apindep firmen un conveni de col·laboració

parets-oli

parets-oli

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets ha firmat un conveni de col·laboració amb l’associació per a persones discapacitades Apindep, gràcies al quall’oli utilitzat a les escoles del municipi serà donat per ser reciclat al seu centre ocupacional, una manera original de promoure de forma simultània dues causes: la sostenibilitat i la inclusió social.

Els usuaris d’Apindep visitaran les escoles i els instituts de Parets per explicar als alumnes de quina manera han de recollir l’oli i com es transforma, després d’un procés de refinament, en biodièsel. "L’oli és un residu que se’n va pel desaigüe perquè sovint no se sap què se n’ha de fer, per això un tècnic anirà a les escoles a explicar com s’han de fer servir els recipients que els donem", ha explicat la presidenta d’Apindep, Mercè Llauradó.

D’aquesta manera, cada tona d’oli recollit al mes ocuparà a mitja jornada dos usuaris del centre, persones amb capacitats funcionals que tenen limitades les oportunitats laborals. Com més escoles es comprometin amb aquest projecte i com més oli es recicli més persones es podran contractar. A l'espera hi ha 14 persones en formació per a aquest projecte.

Aquest acord "té un valor afegit, ja que no només suposa una millora mediambiental, sinó que, a més, permet la inclusió social i laboral d’aquestes persones", en paraules de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado. L'alcalde també ha afegit que es preveu que aquesta col·laboració amb l’associació "es pugui ampliar a altres equipaments municipals".

Apindep, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, atén actualment 68 persones amb discapacitat intel·lectual. La col·laboració de l’entitat amb l’ajuntament continuarà el 25 de novembre, quan Parets acollirà dues proves del Campionat de Catalunya dels Special Olimpics.

Notícies relacionades

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

https://www.elperiodico.com/es/parets/