Guardó professional

Una mestra de Parets, nominada a millor docent d'Espanya

Carmen Albana, de l'escola Nostra Senyora de Montserrat, opta al premi Educa Abanca 2018

albana

albana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mestra d’educació primària de l’escola Nostra Senyora de Montserrat, de Parets del Vallès, Carmen Albana, ha sigut nominada al premi a la millor docent d’Espanya Educa Abanca 2018, guardons que reconeixen la feina que fan els docents al llarg de la seva carrera i la seva implicació en l’educació, segons ha avançat SomParets.

Segons expliquen els organitzadors d’aquests premis, coneguts com els Goya de l’educació, busquen "docents que destaquin per la seva qualitat docent, per la seva praxi, pel seu tracte amb els alumnes i per la seva preocupació pel futur dels seus alumnes”.

En aquest cas, les candidatures són presentades per alumnes o familiars de les escoles, i aquest any Educa Abanca ha rebut 1.849 propostes de tot l’Estat en cinc categories: millor docent d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat, formació professional i universitat.

Educació emocional

Aquest no seria el primer premi que rep Carmen Albana per la seva tasca. Juntament amb la psicòloga de l’escola, Virginia Espejo, ja van rebre el premi Docent de l’Any de Catalunya 2017, que concedeix la Fundació Jordi Serra i Fabra, amb la col·laboració de l’Editorial SM.

Albana, nascuda a Los Palomares de Casavalle (Uruguai), ha estudiat l’impacte que el projecte d’educació emocional implementat a l’escola Nostra Senyora de Montserrat ha generat en alumnes i famílies. Aquesta recerca també va cridar l’atenció al seu país d’origen, on va ser convidada per compartir l’experiència sobre l’educació emocional amb els participants del postgrau en Innovació Pedagògica de la Universitat de Montevideo.

Notícies relacionades

El 10 de gener es faran públics els guanyadors de cada categoria, que rebran un guardó, un diploma i un premi de 1.000 €.

Més notícies de Parets