Patrimoni cultural

La Generalitat confirma que salva Can Volart de Parets

Aquesta masia construïda el 1874 estava afectada per les obres d'ampliació de la C-17

can-volart

can-volart

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Finalment, després de diverses trobades entre l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i Xavier Flores, director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, ahir dimecres es va confirmar que el projecte d’ampliació de la C-17 no afectarà l’edifici històric de Can Volart, una demanda que tenia el recolzament de totes les formacions polítiques del consistori paretà.

Així doncs, el nou projecte per a la C-17 manté els sis carrils inicials, tres en cada sentit, però seran lleugerament més estrets per conservar l’edifici. La masia de Can Volart, construïda el 1874 com a segona residència d’uns barcelonins, està protegida com a bé cultural d’interès local. Inicialment la casa es va dedicar a l’explotació vitícola, però amb la reconversió de la zona es va dedicar als cultius de secà i de regadiu.

Notícies relacionades

En un comunicat emès en el seu compte personal de Facebook, l’alcalde de Parets ha agraït “en nom de Parets, de les seves veïnes i veïns” i “de totes les forces polítiques de l’ajuntament” a la Generalitat de Catalunya “la seva mà estesa i comprensió a l’hora de protegir aquest patrimoni”. L’octubre de l’any passat el ple municipal de Parets va aprovar per unanimitat una moció per salvar la casa.

Més notícies de Parets