Lloguer just

Parets demana a la Generalitat la cessió de l'impost de pisos buits

El consistori vol reduir a la mínima expressió els desnonaments judicials per impagament del lloguer.

ajuntament-parets

ajuntament-parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès, en l’últim ple municipal, celebrat ahir dimarts, ha aprovat una moció presentada pelgrup municipal del PSC, en què se sol·licita al Govern de la Generalitat la firma d’un conveni de cooperació mitjançant el qual es delegui a l’administració local les tasques d’inspecció i control del’impost de pisos buits, els recursos corresponents per dur a terme aquesta tasca, així com la capacitat sancionadora que emana de la llei de la vivenda de l’any 2007.

L’escrit també insta l’Executiu català a impulsar una campanya intensiva de comunicació, destinada a propietaris de vivendes buides en zones amb demanda acreditada, perquè les cedeixin a preus taxats, a canvi de la seva rehabilitació, si és necessària, i amb garantia de cobrament de la renda, a les borses de llogues assequible gestionades per les oficines locals d’habitatges (OLH).

A més, el consistori sol·licita mesures decidides de recolzament econòmic als operadors públics d’habitatge per a la construcció de vivenda pública de lloguer a Parets, en concertació amb l’Ajuntament; així com que posi en marxa, en col·laboració amb les OLH, un servei estable de mediació extrajudicial per a casos d’impagament del lloguer, que gestioni també els ajuts als llogaters i, finament, que doni garanties als propietaris. Tot això, amb la intenció de reduir a la mínima expressió els desnonaments judicials per impagament del lloguer.

Peticions també per al Govern

Notícies relacionades

La moció no només inclou peticions per a l’Executiu català, també hi ha reclamacions per al Govern espanyol. En aquest cas, des de Parets, demanen millores i mesures a les quals no va donar resposta l’anterior govern del PP, com l’aprovació de la llei de mesures de foment de lloguer, i la modificació de la llei 4/2013, coneguda com a reforma de la llei d’arrendament urbà, amb la intenció de facilitar l’accés al lloguer de les vivendes amb preus dignes, justos i estables.

Més notícies de Parets