Paretà d'honor

El CDR Parets demana que la medalla de la Vila sigui per a Jordi Turull

Sumem Parets proposa Angelita Ruiz González de l'associació Parets contra el Càncer, com a candidata personal, i Triple Bàsquet, com a entitat.

jlr14047 / JOSE LUIS ROCA

jlr14047
jlr14039

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El CDR de Parets ha iniciat una campanya per proposar que l’Ajuntament atorgui aquest any la medalla de la Vila al polític i exconseller empresonat Jordi Turull, veí de la localitat. Els independentistes han demanat als ciutadans que presentin instàncies al consistori demanant que Turull rebi aquesta distinció "en reconeixement del seu treball, compromís i lluita pels drets i llibertats de Catalunya, així com també pels seus anys de dedicació personal i política al poble de Parets".

L’Ajuntament de Parets atorga aquestes medalles de forma biennal des del 2008. El seu objectiu és reconèixer les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment i protecció del municipi, i confereix a qui l’obté el tractament de paretà il·lustre. Segons el reglament, el candidat haurà de ser una proposta de l’alcalde, el socialista Francesc Juzgado, i haurà de ser elegit per majoria absoluta. En les properes setmanes el consistori haurà de prendre una decisió.

Altres possibilitats

Malgrat la pressió, aquest any Jordi Turull no és l’únic candidat per rebre aquesta medalla. El grup Sumem Parets ha proposat Angelita Ruiz González de l’associació Parets contra el Càncer, com a candidata personal, i Triple Bàsquet, com a entitat. "Creiem que la tasca voluntària que realitzen tant Angelita des de l’associació Parets contra el Càncer com Triple Bàsquet ha de ser reconeguda, pel gran esforç que dia a dia comporta tirar endavant col·lectius tan actius i compromesos com aquests dos", apunten des del partit.

Notícies relacionades

En l’última edició, els veïns de Parets reconeguts amb aquest honor van ser el pintor Juan Jorquera Rodríguez i l’activista cultural M. Rosa Naqui Costa, a títol individual, i el grup del Ball de Gitanes de Parets, com a entitat.

Més notícies de Parets