¡No és no!

Les dones de Parets tindran bus nocturn a demanda durant les festes

Les paretanes podran demanar la detenció del vehicle entre dos parades amb la intenció de guanyar seguretat

parets12

parets12

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 34,2% de dones joves tenen por de caminar soles de nit pel poble o barri on resideixen, així es desprèn de l’últim informe de l’Observatori Basc de la Joventut difós per la UOC. En el cas dels homes la xifra només és del 3,9%. La por de les dones joves a caminar soles de nit s’ha incrementat notablement els últims 12 anys, en què ha passat del 22,5% (2004) al 34,2% (2016).

Tenint en compte aquestes xifres, no és estrany que una de les demandes de l’Assemblea de Joves de Parets del Vallès hagi sigut sol·licitar servei de parades a demanda per a les dones del municipi en el servei de bus nocturn durant la celebració de la festa major d’estiu de la localitat, que tindrà lloc durant els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol.

Una sol·licitud que, dins del marc del protocol‘¡No és no! Contra les agressions sexistes’, ha sigut molt ben acollida per les regidories de Cultura i d’Igualtat de l’Ajuntament de Parets. Així, per la festa major d’estiu d’aquest any, aquelles dones que ho sol·licitin al responsable de seguretat del bus, podran demanar que el vehicle s’aturi en parades intermèdies en horari nocturn.

Notícies relacionades

A més, com ja és habitual, el servei del bus de festa major serà gratuït durant aquests dies: el divendres 27 de juliol de 21 a 5.30 h; el dissabte 28 de 21 a 6 h; el diumenge 29 de 10 a 15 h i de 17 a 5 h, i el dilluns 30 de juliol, de 21 a 4 h.

Més notícies de Parets