Intercanvi d'experiència

Esplugues visita Parets per conèixer el projecte de cens de gossos

En aquesta localitat els excrements d'animals s'han reduït entre un 70 i un 80%

esplugues-parets

esplugues-parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una delegació de l’ajuntament d’Esplugues de Llobregat, capitanejat per la seva alcaldessa, Pilar Díaz, i representants de diverses àrees del seu equip polític i tècnic, ha visitat avui la localitat de Parets del Vallès per conèixer el projecte de millora del cens de gossos amb la incorporació de la prova d’ADN, després d’un any d’aplicació en aquesta localitat.

Segons ha explicat l’alcalde Parets, Francisco Juzgado, "des que es va posar en marxa el nou cens d’ADN, els excrements dels gossos als carrers de Parets s’han reduït entre un 70 i un 80%”. Respecte a l’ordenança de tinença responsable d’animals de companyia, “s’han obert quaranta expedients per incompliment de la normativa, dels quals un 25% són expedients sancionadors”.

L’alcalde també ha informat que “dels 2.500 gossos que calculem que hi ha al poble, ja se n’han censat més de 2.000, més d’un miler més que a l’inici de la campanya d’ADN, l’abril de 2017”. I, a més, en aquest període, “els sistemes d’identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts".

Mostra in situ

Per la seva part, Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, ha anunciat que volen implementar el cens d’ADN de gossos en el seu municipi durant aquest any i que "avui hem vingut a Parets a aprendre i a escoltar, ja que és un dels municipis pioners a l’aplicar aquest sistema”. Durant la trobada, els membres de la delegació d’Esplugues han pogut assistir in situ la recollida d’una mostra.

Notícies relacionades

El sistema pioner de Parets va consistir a actualitzar el cens municipal d’animals, incloent-hi obligatòriament una mostra d’ADN. Amb el cens actualitzat es va posar en marxa la segona fase del procés: recollir mostres dels excrements de la via pública i aixecar una acta de la incidència, amb la ubicació i fotografies. Analitzar aqjuestes mostres i identificar el propietari de l’animal per sancionar-lo.

Més notícies de Parets