Violència política

Un membre del CDR de Parets és agredit per un unionista

Es tracta de Joan Folguera, exregidor per ICV, que ha sigut colpejat a crit de 'Catalunya és Espanya' i 'Et mataré'

parets

parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exregidor de l’Ajuntament de Parets, Joan Folguera, un dels membres més actius del Comitè en Defensa de la República local (CDR), va rebre ahir dilluns a la nit una agressió de caire espanyolista per part d’un altre veí de la localitat, segons ha avançat el portal de notícies SomMollet.com.

L’agressió, segons consta en la denúncia presentada a la comissària dels Mossos d’Esquadra per l’agredit, es va produir a les 8 de la tarda quan l’exregidor va sortir a passejar el seu gos i es va trobar un veí, l’agressor. "No era la primera vegada que m’increpava, però ahir va encoratjar el seu gos cap a mi i l’animal em va mossegar a la cama. Jo li vaig preguntar què feia, i va ser quan es va posar molt violent”, relata.

Segons consta en la denúncia, seguidament, en un intent de cop de puny va trencar les ulleres de la víctima. Durant l’agressió cridava: ‘Et mataré',‘Catalunya és Espanya' o‘Us penseu que sou superiors?’ . Quan Folguera va avisar que trucaria a la policia, es va acabar desfent la baralla.

Lesions múltiples

Folguera, que forma part de la llista de 30 exregidors de Parets que han firmat un manifest a favor dels presos polítics, va presentar denúncia davant dels Mossos i s’espera que aquest mateix dijous surti el judici ràpid. També va ser atès a l’Hospital de Mollet, l’informe del qual parla de 'lesions múltiples no especificades’ i 'abrasió a la cama esquerra amb assistència inicial’.

Notícies relacionades

Aquest matí, mitjançant el seu compte de Twiter, ha agraït les mostres de suport rebudes les últimes hores i ha anunciat que continuarà "lluitant a favor de la llibertat ideològica, sigui la que sigui, sempre que el sistema no sigui la violència dels que no tenen arguments per defensar-la".

Més notícies de Mataró