23 D'ABRIL

Parets celebra Sant Jordi fomentant la lectura entre la ciutadania

El municipi aprofita la festivitat per impulsar el lema 'Parets, municipi lector' amb diferents activitats

Els més petits podran disfrutar de tallers, jocs literaris i una edició especial del programa radiofònic infantil 'Rap107.edu'

Preparació de Sant Jordi al Mercabarna. 

Preparació de Sant Jordi al Mercabarna.  / ACN / GEMMA SANCHEZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dilluns que ve, 23 d'abril, per tercer any consecutiu la plaça de la Vila de Parets viurà el dia de Sant Jordi amb companyia de la festa 'Parets, municipi lector'. A partir de les 10 h, i durant tot el dia, botiguers i entitats locals posaran en marxa activitats que ompliran l'espai de jocs, festa i tradicions.

Les primeres activitats es faran divendres, 20 d'abril, a partir de les 18 h, a la biblioteca Can Rajoler, amb un taller infantil de cavalls de pal, un taller de creació amb roba texana i la festa 'country' per a grans i petits.

El 23 d'abril, Dia de Sant Jordi, la plaça de la Vila tornarà a ser l'aparador de floristes i llibreters del municipi, que mostraran les creacions florals i les últimes novetats editorials.

Programa de ràdio per als més petits

Els més petits podran disfrutar de tallers, jocs literaris i una edició especial del programa radiofònic infantil 'Rap107.edu', que es farà a les 17 h en directe des del l'estand que l'emissora municipal que tindrà a la plaça.

Posteriorment, també s'ha preparat un programa especial de Sant Jordi que s'emetrà en directe des del mateix espai. A les 18 h, es podrà veure l'espectacle familiar 'Show de Sant Jordi', organitzat per Rialles Parets.

Com a part de les activitats, durant el dia, els partits polítics i entitats com Ara Sarau, Òmnium Cultural o les biblioteques municipals han preparat tallers i activitats lúdiques i participatives. També es podrà veure l'exposició de vestuari i les forques realitzades per l'artista Josep Plandiura,  a l'estand dels Diables Parets, així com adquirir manualitats i roses fetes per la gent gran de la Residència Pedra Serrada i pels nens del Centre Obert.

'Parets, municipi lector'

Un any més, la celebració 'Parets, municipi lector' es farà coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En el marc de les activitats, a les 19 h, es farà l'entrega dels 'Premis Superlectors 2018', 'Premi Parets, municipi lector' i la 'Endevina-la'. Posteriorment, el Niu d'Art Parets farà un recital en homenatge al poeta mort recentment Joan Navarro.

El final de festa arribarà cap a les 21 h, amb l'espectacle de Sant Jordi a càrrec del grup Ànimes de Foc, dels Diables Parets, que interpretarà una particular versió de la llegenda. A l'obra hi intervindran prop d'un centenar de persones, entre tamboriners, diables, dimoniets, dracs, tècnics i col·laboradors.

Notícies relacionades

Aquest any, es presentarà un piromusical inèdit que acompanyarà la Bèstia, la figura més emblemàtica del grup, i que es convertirà en l'encesa més gran que Diables Parets ha organitzat amb aquest drac.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA