Anar al contingut

FORMACIÓ

El cap de la Policia de Parets, coordinador del primer curs català de seguretat i pilotatge de drons

Es tracta d'una formació especialitzada pionera entre els centres universitaris catalans i una de les primeres en l'àmbit estatal

El Periódico

Imatge del curs de formació.

Imatge del curs de formació.

Joan Pérez Arteaga, inspector en cap de la Policia local de Parets del Vallès, ha sigut elegit com a coordinador de la primera edició del Curs de Pilot i Operadors de drons en Seguretat i Emergències, formació especialitzada pionera entre els centres universitaris catalans i una de les primeres en l'àmbit estatal.

La formació està organitzada per l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​el primer centre universitari català a oferir un curs d'especialització en pilotatge i gestió de drons. En aquesta primera edició, inaugurada el divendres 9 de febrer, setze professionals de la seguretat pública i privada podran optar al Certificat de Pilot de Dron (RPA).

Entre els estudiants també hi ha dos voluntaris del cos de Protecció Civil de l'Ajuntament de Parets del Vallès. La formació d'aquests professionals és un primer pas per a la creació d'una unitat especial, ja que la intenció en pròximes edicions és la formació d'agents de la policia local. La unitat serà una de les primeres de Catalunya en planificació de protecció mitjançant els drons, conjuntament amb Protecció Civil de l'Hospitalet de Llobregat, que també té dos voluntaris a la formació.

Seguretat pública i privada

El curs d'especialització permet als estudiants adquirir la Certificació de Pilot i Operador de drons per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), única entitat acreditativa estatal competent, a més de proporcionar coneixements d'especialització per als professionals de la seguretat pública i privada i el personal de les emergències.

Juan Pérez Arteaga va rebre als estudiants, els va fer una introducció del curs i va presentar alguns dels membres del professorat. A la sessió de benvinguda també va assistir la doctora. Montserrat Iglesias-Lucía, directora de l'Escola, qui va voler transmetre als nous estudiants que el curs és una aposta de compromís més del centre amb les noves tecnologies aplicades al món de la prevenció i la seguretat.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA