COM A MATARÓ O ESPLUGUES

ARA Parets ERC demana al PdeCat que trenqui el pacte de Govern amb el PSC "per dignitat nacional"

Els republicans insten l'antiga Convergència a retirar el seu suport

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup municipal d'ARA Parets ERC insta l'antiga Convergència -actual PdeCat- a trencar el pacte de Govern amb el PSC i deixar el Govern municipal de Parets del Vallès.

Per a ERC, amb una situació política com l'actual "és inadmissible" que un partit sobiranista que defensa el dret dels catalans a tenir un Estat propi formi part del Govern amb "un partit unionista que ha donat suport al Senat en l'aprovació de l'article 155 de la Constitució".

"En les últimes setmanes, la deriva espanyolista del PSC-PSOE ha sigut evident, com ho demostra la seva oposició i la campanya contrària al Referèndum de l'1 d'octubre, la seva participació en manifestacions unionistes al costat de partits i organitzacions feixistes, el seu compromís per formar un Govern després del 21 de desembre amb PP i Ciutadans o la manca de condemna de les operacions policials i de repressió per part de l'Estat espanyol", apunten des d'ERC en una nota de premsa.

No reconeixement de la República

Així mateix, des d'Ara Parets ERC denuncien que el PdeCat no pot governar amb un partit que "no ha reconegut la proclamació de la República Catalana i que tampoc reconeix la legitimitat del president Puigdemont". 

Notícies relacionades

El portaveu republicà, Jordi Seguer, assegura que "per dignitat nacional", el PdeCat hauria de trencar el pacte de Govern amb el PSC Parets i seguir el camí d'altres seccions locals que han decidit posar fi als pactes en localitats com Molins de Rei, Esplugues, Mataró, Palau-solità i Plegamans o Girona".

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA