Plataforma per la Llengua denuncia que Grifols, amb seu a Parets, tracta el català com una "llengua de segona categoria"

L'empresa no utilitza la llengua catalana a la seva pàgina web perquè "és una companyia d'implantació global"

Els consellers delegats de Grifols, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu.

Els consellers delegats de Grifols, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu. / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARETS DEL VALLÈS

L'entitat en defensa del català Plataforma per la Llengua va denunciar divendres passat que la farmacèutica catalana Grifols, amb seu a Parets del Vallès, no incorpora el català a la seva pàgina web perquè el considera una llengua "de segona categoria".

  

La denúncia es va fer pública a través d'un comunicat firmat conjuntament amb l'organització WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics), juntament amb la qual la plataforma ha dirigit a Grifols 4 peticions perquè "respecti el dret dels catalanoparlants a accedir a la informació en la seva llengua".

"IMPLANTACIÓ GLOBAL"

Segons s'explica en el comunicat, Grifols va contestar que no utilitzen el català a la seva pàgina web perquè són "una companyia d'implantació global", motiu pel qual únicament utilitzen el castellà i l'anglès.

Davant d'aquesta afirmació, les dues entitats en defensa del català expressen la seva "estupefacció davant el rebuig del senyor Grifols a la seva llengua materna i davant les excuses que dona per excloure de la pàgina web de l'empresa la llengua catalana, la inclusió de la qual representaria un cost mínim per a una empresa d'aquestes dimensions".

"NO S'ARRONSI, PRESIDENT!"

El comunicat conjunt de Plataforma per la Llengua i WICCAC recorda que l'actitud de Grifols és "especialment sorprenent" si es considera que el president de la farmacèutica ha destacat per la seva defensa dels drets de Catalunya i que va ser qui va expressar la famosa frase de "No s'arronsi, president!", "en relació amb les pressions del Govern espanyol contra els drets dels catalans", cita el comunicat.

Notícies relacionades

"La Plataforma per la Llengua i WICCAC es mostren decebuts amb la política lingüística de Grifols", sentencien les entitats, per acabar demanant al president de la farmacèutica: "No s'arronsi, senyor Grifols!".

Més notícies de Parets

Temes:

Grifols