Sergi Mingote i el paralímpic Miguel Luque aconsegueixen travessar nedant l'estret de Gibraltar

És la primera ocasió que una parella a relleus amb un esportista paralímpic aconsegueix aquest objectiu

2
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / PARETS DEL VALLÈS

Ho van aconseguir. La primera travessia per relleus entre un esportista discapacitat i un esportista "vàlid" -segons s'etiqueta oficialment aquesta modalitat- a l'estret de Gibraltar s'ha fet realitat aquest dimarts 6 de juny. Els dos herois són els paretans Miguel Luque i Sergi Mingote, esportista d'elit i alcalde de la població.

Els dos esportistes han sortit passades les nou del matí de la població andalusa de Tarifa i han arribat poc abans de les dues al Marroc, amb un temps de 4 hores i 57 minuts, molt menys del que creien que seria necessari, unes sis hores.

Per si no n'hi hagués prou, en realitat han acabat la seva gesta no a Punta Cires, com estava previst, sinó a Punta Almansa, i han allargat una mica més la travessia entre Espanya i el Marroc, fins als 17 quilòmetres.

Ja a l'arribada, a la platja de Punta Almansa, Miquel Luque ha explicat: "Estem molt contents, molt feliços. Al final ho hem fet en molt menys temps del que esperàvem. Hem mantingut un bon ritme, una bona freqüència, i això que hem tingut marees bastant altes, canvis de corrent, vòmits i marejos per part meva... però la veritat és que el Sergi m'ha sorprès molt. És tot un campió".

Per la seva banda, Mingote ha posat en relleu l'esforç fet pel seu company d'aventures: "El que ha demostrat claríssimament que les discapacitats no existeixen és Miguel i tot l'equip d'APINDEP, que és increïble. Tretze persones pertanyents a l'entitat ens han animat pràcticament fins a les platges del Marroc".

APINDEP és l'entitat de Santa Eulàlia de Ronçana que treballa per la integració de les persones amb discapacitats, la qual recolzava el repte esportiu, així com l'empresa Cola Cao. La setmana passada el repte es va presentar precisament davant els mitjans de comunicació a la seu d'aquesta entitat. 

"LUQUE ÉS UN CAMPIÓ DE VERITAT"

L'esportista d'elit ha subratllat la condició de "campió" de Luque: "Es demostra quan algú és un campió de veritat perquè encara que es trobi malament, decideix continuar. Miguel, amb vòmits i tot, ha volgut seguir, arribar fins allà. Ens ha donat una lliçó de valors a tots; les discapacitats només estan als nostres caps".

L'alcalde de la població, que entre les seves gestes ha pujat dues vegades l'Everest, òbviament estava pletòric: "Era un somni, un repte que ell em va proposar i som feliços perquè ho hem aconseguit. Ara ho hem de disfrutar". 

Mingote suma, doncs, un nou trofeu a la seva faceta d'iniciatives solidàries, entre les quals destaca l'ascens al Khan Tengri (7.010 m) el 2014, o la seva participació a la Titan Desert i a l'Ultraman de Motril (Granada) el 2016.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Miguel Luque és campió espanyol de natació paralímpica i de la seva trajectòria esportiva destaquen les medalles aconseguides en els últims 5 Jocs Paralímpics: or a Sidney 2000 i a Atenes 2004, bronze a Pequín 2008 i plata a Londres 2012 i a Rio de Janeiro 2016.

Més notícies de Parets del Vallès

Temes:

Natació