ESPORT

Miguel Luque i Sergi Mingote, de Parets, presenten el seu repte de travessar l'estret de Gibraltar nedant

L'acte de presentació ha estat a la seu d'APINDEP, l'associació que defensa les capacitats de les persones discapacitades

 Miembros de APINDEP junto a Miguel Luque y Sergi Mingote

 Miembros de APINDEP junto a Miguel Luque y Sergi Mingote

3
Es llegeix en minuts
A.F. / EL PERIÓDICO

L'esportista d'elit Miguel Luque i l'alcalde de Parets i també atleta, Sergi Mingote, han presentat avui el seu repte de travessar l'estret de Gibraltar nedant i per relleus. Ho han fet a la seu d'APINDEP, l'entitat que treballa per la integració de persones amb discapacitat i a la qual dona suport el repte esportiu. Molts dels membres de l'associació hi han volgut ser durant l'acte de presentació per mostrar el seu suport i il·lusió al repte esportiu.

L'objectiu d'aquesta travessa solidària és donar a conèixer i promocionar la tasca de l'organització, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana. Mercè Llauradó, gerent d'APINDEP i present a l'acte, s'ha mostrat molt contenta amb la iniciativa perquè comparteixen els valors que representa. “Aquest repte ens dona visibilitat en un sector, l'esportiu, que fins i tot està molt amagat”, ha valorat Llauradó.

Tots els fons recaptats amb aquest repte es destinaran a l'associació. Amb el propòsit d'obtenir una bona aportació, es vendran gorres solidàries. Tots els membres de l'organització que han assistit a la presentació han pogut lluir la gorra groga que els representarà durant el repte.

UN NOU REPTE, MÉS DIFICULTAT

Des de fa anys, Mingote i Luque són companys de l'equip #lalluitateam, dedicat a la realització de reptes solidaris. Durant l'acte han volgut recordar la primera via ferrada que van realitzar a Centelles fa onze anys. Des d'aleshores “he buscat un repte difícil per a ell i l'he trobat”, bromejava Luque. La dificultat del repte, segons ha comentat l'esportista, es basa en els corrents contradirecció, els vents forts i el trànsit naval. Si aconsegueixen el seu objectiu, serà la primera vegada que es realitza el trajecte per relleus entre un esportista paralímpic i un esportista vàlid, segons s'etiqueta oficialment en aquesta modalitat.

Luque és campió espanyol de natació paralímpica. De la seva trajectòria esportiva destaquen les medalles aconseguides en els últims 5 Jocs Paralímpics: or a Sydney 2000 (Austràlia), or a Atenes 2004 (Grècia), bronze a Pequín 2008 (Xina), plata a Londres 2012 (Regne Unit), i plata a Rio de Janeiro 2016 (Brasil).

Per la seva banda, Sergi Mingote, ha volgut ressaltar que intentaran projectar al màxim la tasca que es porta a terme des d'APINDEP. També ha deixat clar que, dels dos, ell serà qui tindrà més dificultat a l'aigua. “Ell és més com un dofí. Jo soc més un catxalot”, comparava entre les rialles dels assistents.

L'esportista i alcalde de Parets, Sergi Mingote, ha fet cim a les dues cares de l'Everest (8.848 m). I en la seva faceta d'iniciatives solidàries, destaca l'ascens al Khan Tengri (7.010 m) el 2014, o la seva participació a la Titan Desert i a la Ultraman de Motril (Granada) el 2016.

Luque i Mingote nedaran a relleus durant aproximadament 6 hores seguides. El repte començarà la primera setmana de juny. El divendres 2 de juny marxaran cap a Tarifa i valoraran quin és el millor dia per portar a terme el seu repte, segons la meteorologia.

LA SIMULACIÓ DE LA PROVA

Divendres que ve, 26 de maig, a les 12.30 hores, la piscina municipal Miguel Luque, de Parets, serà l'escenari de la simulació de la prova que compartiran aquests dos esportistes. Hi faran acompanyats de nombrosos nens i joves discapacitats d'APINDEP. Marc Serrabassa, coordinador de l'àrea esportiva de l'associació, ha ressaltat la il·lusió amb la qual es preparen per a aquesta activitat, ja que la simulació s'ha convertit en un repte per a ells.

COLA CAO, EL PATROCINADOR PRINCIPAL

Notícies relacionades

Cola Cao s'ha volgut sumar a aquest projecte com a patrocinador principal, ja que els seus valors com a marca s'identifiquen amb l'esperit del repte solidari. Javier Coromina, director de comunicació d'Idilia Foods (Cola Cao) ha afegit que s'han sumat des del primer moment a la gran aventura perquè els valors d'autosuperació, el treball en equip i l'esforç per aconseguir un objectiu formen part de l'ADN de la marca des del seu naixement fa més de 70 anys. Coromina ha animat a recordar la clàssica cançó del productor per adonar-se que l'esport sempre ha estat present a la marca. 

Més notícies de Parets del Vallès

Temes:

Natació