Els paretencs Miguel Luque i Sergi Mingote travessaran l'estret nedant

L'alcalde i el nedador paralímpic preveuen fer aquest repte solidari la primera setmana de juny

El nadador Miguel Luque amb l’alcalde de Parets, Sergi Mingote.

El nadador Miguel Luque amb l’alcalde de Parets, Sergi Mingote.

2
Es llegeix en minuts
X.P.S. / PARETS DEL VALLÈS

El repte de travessar l'estret de Gibraltar nedant i per relleus està ja en ment de l'esportista d'elit de Parets Miguel Luque i l'alcalde de Parets i també atleta, Sergi Mingote.

La data prevista per a aquesta gesta solidària és la primera setmana de juny, malgrat que el dia exacte dependrà de l'estat de la mar. L'objectiu serà recaptar fons per a alguna causa que encara no s'ha donat a conèixer.

“El repte neix d'una amistat que tenim amb Sergi, amb qui ja hem fet coses semblants junts”, explica el nedador paralímpic, Miguel Luque.

Mingote recorda que el primer repte junts va ser ja fa més d'una dècada quan van fer “l'ascens a la via ferrata de Centelles per demostrar que les limitacions només estan en els nostres caps i que una persona paraplégica, amb esforç, pot aconseguir moltes coses”.

15 KM PER DAVANT

Travessar l'estret comporta unes dificultats de preparació logística que tots dos coneixen bé. "Per poder travessar l'estret cal demanar dia, perquè hi ha un gran trànsit naval", explica Luque.

Ell mateix explica que a això se li ha de sumar el fet que "has de nedar a més de 2,5km per hora i sinó et treuen de l'aigua perquè després ha de seguir el trànsit marí".

Miguel Luque

Nadador 

"Per poder travessar l'estret hay que demanar dia, perquè hi ha un gran trànsit naval"

Mingote afegeix també la dificultat de la distància variable del recorregut que pot "anar de 14 a 22 quilòmetres en funció d'on estigui la meta", diu, pot variar en funció de les marees, les corrents o la boira.

Als dos nedadors els acompanyarà una barca "per a, en cas d'imprevist, tenir ajuda", diu Luque. La normativa estableix que perquè el repte sigui vàlid, mai hi pot haver més d'un nedador en contacte amb l'embarcació.

"Haurem de fer una estratègia de travessia per poder arribar a l'altre costat en menys de 6 o 8 hores, perquè per exemple, amb corrents de més de 3 nusos de corrent, Miguel no pot nedar", explica l'alcalde de Parets.

PREPARACIÓ FÍSICA

Malgrat que Luque sigui nedador professional i Mingote un habitual de les proves multiesport que compta amb l'ascens al cim de l'Everest, el repte actual els exigeix una preparació específica.

"Entrenament 5 hores diàries entre pesos, aigua i físic. Ara el que hauré de fer és nedar molts més metres i nedar dins del mar per a habituar-m'hi", diu Luque, que va camí a convertir-se en el primer paralímpic que aconsegueix la gesta de travessar l'estret per relleus.

Al seu torn, Mingote explica com, fins la data, no ha pogut entrenar molt i que quan ho fa ha de buscar maneres per combinar-ho amb la seva tasca política. Malgrat això, per als propers mesos es proposa "anar més a la piscina i els caps de setmana agafar el neoprè i anar al mar a intentar acumular distància".

Notícies relacionades

Per al dia 19 de març, tenen ja previst el primer test conjunt en aigües obertes.

Més notícies de Parets del Vallès

Temes:

Natació