Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Espert i Colau al teatre i 333 ànimes a Lloret, per Joan Vehils

L’estrena de ‘La isla del aire’ al Romea va congregar noms tan coneguts com els d’una singular trobada a la Costa Brava

3
Es llegeix en minuts
Espert i Colau al teatre i 333 ànimes a Lloret, per Joan Vehils

El Periódico

L’alcaldessa Ada Colau no es va perdre aquest dijous l’estrena de La isla del aire que protagonitza Núria Espert al Teatre Romea. A Colau li agrada el teatre. Així que la seva presència no va estranyar ningú malgrat que ens trobem en precampanya electoral. I com que no va hi assistir cap altre candidat va poder saludar tranquil·lament Espert i les seves companyes de repartiment, Vicky PeñaTeresa VallicrosaMiranda Gas i Candela Serrat. L’alcaldessa estava feliç per la trobada amb una actriu que als gairebé 88 anys aguanta el pes de l’obra amb la mateixa força de sempre.

Abans de l’estrena vam poder escoltar una sonora abraçada entre el pare de Candela, o sigui, Joan Manuel Serrat, amb l’actor Jordi Bosch. Tots dos comparteixen amistat i penya gastronòmica. Hi eren també Josep Maria PouEmma Vilarasau i una infinitat d’actors que, junt amb l’empresària, Elvira Vázquez i la directora general de Focus, Isabel Vidal, van mostrar, en forma d’aplaudiments, la seva adoració i respecte envers Núria Espert.

333 ànimes a Lloret

333 ànimes a LloretEncara ressona l’eco de l’èxit que va tenir el primer ‘Suquet de dones’ celebrat al magnífic hotel Sant Pere del Bosc de Lloret de Mar. Per importància hauria de citar les 333 dones presents, però n’hi ha una que destaca per sobre de la resta. Em refereixo a Magda Mitjans, la primera empresària hotelera de Blanes. Mitjans va ser propietària de l’Hotel Miramar i, als 102 anys, va resistir fins al vespre una jornada que va començar abans de dinar. Així s’entén que la seva neta, la presidenta de Guitart Hotels i de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, fos una de les dones que va liderar la trobada i que més hores va dedicar a fer que tot sortís a la perfecció.

Maria Eugènia GayOlga ReixachPatricia RodríguezEmma UmbertAnna GenerErika Torregrosa i l’expolítica Àngels Chacón van ser altres de les organitzadores d’un acte al qual no va faltar gairebé ningú, no hi va haver protocol a les taules i ja hi ha qui pregunta per la pròxima cita. Bé, se’n va absentar Sol Daurella per un viatge a Nova Zelanda, però s’hi van deixar veure les empresàries Anna Bosch de Noel, Rosa Tous i Maite Casademunt, la comissionada Cristina Gallach, la model Judit Mascó, la directora de la Fundació del Banc Sabadell, Sonia Mulero, la directora de comunicació de CaixaBank, Maria Luisa Martínez Gistau, l’advocada Montse Pinyol, la periodista Carme Barceló i la doctora Montse Bernabéu.

En fi, líders de diferents sectors unides i amb una finalitat solidària. La donació dels fons –cada una es pagava el seu menú– va ser per al Repte 8M de la Fundació Eurofirms, una iniciativa d’inserció laboral per a dones amb discapacitat.

En fi, un èxit total. Això sí, em quedo amb les paraules i la manera de procedir de Cristina Cabañas. Aquesta emprenedora empresària que, des del talent femení, ha decidit fer un pas al capdavant per dotar d’ànima la seva empresa i estructurar tots els seus projectes des de la solidaritat a fi de crear un món millor. Sens dubte, un exemple per a tothom.

La restauració funciona

Notícies relacionades

La restauració funcionaAquesta setmana han passat dos fets importants vinculats a la restauració. El primer a Sant Just, on el xef Víctor Pardo ha reinaugurat el seu restaurant familiar, La Bonaigua. El local ara és espectacular i la cuina manté l’altíssim nivell que hi ha implantat Pardo des de fa anys. Tot va coincidir amb el 32è aniversari del restaurant i hi van assistir, entre d’altres, el director esportiu del Barça, Mateu Alemany, amb Enric Masip i Alejandro Echevarría, la família Piqué i els experts en gastronomia Josep Maria Sancliments i Gregori Salas. Se’l va perdre Carlos Latre, un dels millors clients de La Bonaigua, que va excusar l’absència a l’estar actuant a Madrid.

Mentrestant, en ple Eixample barceloní, el director general de Derby Hotels Collection, Joaquim Clos, ha dissenyat personalment el seu sushi bar somiat, amb celler de sakes i cuina a la robatayaki. El nou restaurant, destinat a oferir cuina japonesa tradicional, es diu Os-Kuro i està ubicat a l’hotel Claris. La implicació directa de Clos fa que l’Os-Kuro apunti a convertir-se en un dels japonesos de referència de la ciutat. Doncs això, que la restauració funciona a Barcelona.